GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαντορινιός: Δεν μπορεί κανείς να πει πως έγιναν όλα όπως έπρεπε, όταν έχεις επίσημα 85 νεκρούς

«Το συγκεκριμένο σήμα του Λιμεναρχείου Ραφήνας έχει συνταχθεί 24 ώρες μετά, οπότε όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι υπάρχουν νεκροί και ότ...

«Το συγκεκριμένο σήμα του Λιμεναρχείου Ραφήνας έχει συνταχθεί 24 ώρες μετά, οπότε όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι υπάρχουν νεκροί και ότι έχουν ανευρεθεί σοροί και στη θάλασσα» δήλωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm» σχετικά με το ημερολόγιο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας προς τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με αυτό από τις 19.08 της 23ης Ιουλίου «πραγματοποιήθηκαν συνεχείς ροές διασωθέντων στον λιμένα Ραφήνας καθώς και ανευρεθέντων σορών ατόμων από την περιοχή έξωθεν λιμένα Ραφήνας έως και Ν.Ο. Μάτι Αττικής καθώς και της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής».

«Το σήμα λέει ότι κινητοποιήθηκε από 18:55 το Λιμενικό Σώμα με σκάφη ιδιωτικά και λιμενικούς πάνω σε αυτά τα σκάφη. Ότι οι πρώτοι τέσσερις ήλθαν από τις επτά και ότι από τις 19.08 άρχισαν οι ροές των διασωθέντων και στη συνέχεια έγιναν και ανευρέσεις σορών. Πόσο κράτησε αυτό το διάστημα; Κράτησε από τις 19:08 και τουλάχιστον μέχρι τις 05:30-05:45, που εγώ έφυγα από τη Ραφήνα, που θυμάμαι ότι είχε έλθει το τελευταίο σκάφος του Λιμενικού Σώματος, που έφερνε διασωθέντες. Άρα αυτό είναι μία συνεχής διαδικασία. Στην ίδια πρόταση, δε, λέει ότι τα σκάφη που επιχείρησαν είναι το τάδε, τάδε, τάδε... Όλα αυτά τα σκάφη δεν μπορεί να είχαν έλθει στις 19:08, άρα είναι μία δράση που ξεκινά από τις 19:08 και συνεχίζεται μέχρι και το πέρας όλων των ενεργειών διάσωσης» εξήγησε ο υφυπουργός.

Παρατήρησε, δε, ότι «ξεκίνησε συζήτηση για ένα θέμα, το οποίο δεν είναι το μείζον σε αυτή την ιστορία, το μείζον δεν είναι το πότε ενημερώθηκε ο ΄Πρωθυπουργός, το μείζον δεν είναι το πότε βρήκαμε τον νεκρό, το μείζον είναι ότι είχαμε νεκρούς και είχαμε νεκρούς για μία σειρά από λόγους, τους οποίους πρέπει να τους ψάξουμε, να βρούμε για ποιους λόγους είχαμε αυτούς τους νεκρούς και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει να αποδοθούν».

«Δεν μπορεί κανείς να πει πως γίνανε όλα όπως έπρεπε, από τη στιγμή που έχεις επίσημα 85 νεκρούς και έναν αγνοούμενο [...] δεν μπορεί κανείς να πει ότι όλα έγιναν σωστά, αλλά πρέπει να αποτιμηθούν όλα, να δούμε τις ευθύνες και να αποδοθούν οι ευθύνες» είπε ο κ. Σαντορινιός.

Κληθείς να σχολιάσει το αίτημα της αντιπολίτευσης να υπάρξουν παραιτήσεις, σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός ο ίδιος έχει αναλάβει ακέραια την πολιτική ευθύνη και αυτή την πολιτική ευθύνη την έχουμε αναλάβει στο σύνολο το υπουργικό συμβούλιο», ενώ «παραίτηση τη στιγμή που δίνεται η μάχη δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να υπάρχει, διότι μία παραίτηση δημιουργεί ένα κενό εξουσίας και αυτό είναι ακόμη χειρότερο από το να παραμείνεις εκεί και να δώσεις τη μάχη όπως μπορείς».

«Η επόμενη μέρα πρέπει να είναι η αποτίμηση των αιτιών που έφεραν την κατάσταση εδώ και ήδη η κυβέρνηση έχει πάρει πρωτοβουλίες για ένα σχέδιο συνολικό, σχετικά με τις οικοδομικές ατασθαλίες, που έχουν γίνει σε όλη τη χώρα, γιατί το ζητούμενο δεν είναι μόνο το Μάτι, αλλά όλες οι περιοχές που έχουν αντίστοιχα προβλήματα και φυσικά ένα σχέδιο για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας, δεδομένου ότι έχουν αλλάξει πολύ και οι καιρικές συνθήκες στη χώρα μας» επισήμανε ο υφυπουργός.

Ερωτηθείς σχετικά με τις καταγγελίες από την ΝΔ ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει προχωρήσει στην εκτέλεση 1.639 τελεσίδικων αποφάσεων για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σημείωσε: «Αυτό το σύστημα το οποίο μέχρι σήμερα δεν επέτρεπε στην ουσία να γίνει καμία κατεδάφιση αυθαιρέτου, γιατί είχε μία δαιδαλώδη διαδικασία διαδικαστικών προσφυγών, δικαστικών προσφυγών και ταυτόχρονα για να γίνει κατεδάφιση έπρεπε να γίνει διαγωνισμός, να γίνουν ενστάσεις, ήταν ένα σύστημα που έφτιαξαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ένα σύστημα που συντηρούσε για πολλές δεκαετίες την αυθαίρετη δόμηση στην Ελλάδα, θέλοντας να εξυπηρετήσει πελατειακές σχέσεις. Ας μη μας λένε τέτοια, αυτοί που ευθύνονται για την αυθαίρετη δόμηση, αυτοί που ευθύνονται για αυτό το χάος που υπάρχει και σε άλλους οικισμούς και σε άλλες οικιστικές πυκνώσεις, δεν μπορούν να μιλάνε».

«Οι μπουλντόζες», διαβεβαίωσε, «θα μπούνε παντού, θα ξεκινήσουμε από αυτές τις αποφάσεις κατεδαφίσεων που είναι τελεσίδικες και πρέπει να εκτελεστούν άμεσα και θα συνεχίσουμε σε όλα εκείνα, κυρίως τα αυθαίρετα που βρίσκονται σε δασικούς χώρους, σε ρέματα, σε περιοχές αιγιαλού, σε περιοχές σημαντικού πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτό, δεν μπορεί να συνεχίζεται και να διατηρούμε την αυθαίρετη δόμηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση