GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τραγωδία στην Κύπρο: Νεκρό ένα 8χρονο κορίτσι επειδή η μητέρα του επέμενε να το πάρει από το νοσοκομείο

Σηπτικό σοκ έπαθε ένα οκτάχρονο κοριτσάκι από τη Βουλγαρία και πέθανε, επειδή η μητέρα του επέμενε να το βγάλει από το νοσοκομείο ...

Σηπτικό σοκ έπαθε ένα οκτάχρονο κοριτσάκι από τη Βουλγαρία και πέθανε, επειδή η μητέρα του επέμενε να το βγάλει από το νοσοκομείο όπου το είχε μεταφέρει νωρίτερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου Υγείας.

Το υπουργείο ανέφερε ότι στο νοσοκομείο τηρήθηκαν όλες οι δέουσες διαδικασίες και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ενήργησε με ευαισθησία και ευσυνειδησία, παρά την άρνηση συνεργασίας από τη μητέρα του παιδιού, ενώ ζήτησε τη διερεύνηση του περιστατικού το οποίο συνέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Σύμφωνα με την έκθεση που υπεβλήθη στον υπουργό, το παιδί είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο το απόγευμα της Κυριακής με αφθώδη στοματίτιδα και αφυδάτωση, ενώ οι γονείς είχαν αναφέρει ότι το κοριτσάκι παρουσίαζε πυρετό επί δύο ημέρες και δεν δεχόταν νηα φάει ή να πιει.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο ιατρός εξέτασε διεξοδικά το παιδί και ενημέρωσε τηλεφωνικά την εφημερεύουσα παιδίατρο για τα ευρήματα και οι δύο γιατροί αποφάσισαν την εισαγωγή του παιδιού στην Παιδιατρική Κλινική για περαιτέρω νοσηλεία και χορήγηση εξειδικευμένης θεραπείας.

Ωστόσο, παρότι εξήγησαν στους γονείς τη σοβαρότητα της κατάστασης του παιδιού και την ανάγκη περαιτέρω νοσηλείας, η μητέρα αρνήθηκε την εισαγωγή του, με αποτέλεσμα να της ζητηθεί να υπογράψει έντυπο ανάληψης της ευθύνης μη νοσηλείας. Λίγες ώρες μετά ο παιδί μεταφέρθηκε και πάλι στο νοσοκομείο, αλλά κατέληξε, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση