GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ινδονησία: Τουλάχιστον 98 οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό

Περισσότερους από 2.000 τουρίστες απομάκρυναν τα σωστικά συνεργεία της Ινδονησίας σήμερα από μικρά τουριστικά νησιά κοντά στο Λομπ...

Περισσότερους από 2.000 τουρίστες απομάκρυναν τα σωστικά συνεργεία της Ινδονησίας σήμερα από μικρά τουριστικά νησιά κοντά στο Λομπόκ, όπου οι διασώστες αναζητούσαν επιζώντες μία ημέρα μετά τον ισχυρό σεισμό που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 98 Ινδονήσιοι.

Ο σεισμός 6,9 βαθμών σημειώθηκε χθες βράδυ (τοπική ώρα) με μικρό εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων και προκάλεσε ζημιές σε χιλιάδες κτίρια, μία εβδομάδα μετά από μια άλλη σεισμική δόνηση που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 17 άτομα.

Οι διασώστες έψαχναν σήμερα για επιζώντες στα χαλάσματα των σπιτιών, των τεμένων και των σχολείων που καταστράφηκαν από τον χθεσινοβραδινό σεισμό, ο οποίος έγινε αισθητός ακόμα και στο γειτονικό Μπαλί, το πλέον τουριστικό νησί της αρχιπελάγους της νοτιοανατολικής Ασίας.

«Επτά Ινδονήσιοι τουρίστες έχασαν τη ζωή τους στο Γκίλι Τραγουανγκάν εξαιτίας του σεισμού, οι οποίοι ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό σε 98» νεκρούς, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, προσθέτοντας ότι εκτιμάται πως ο απολογισμός θα αυξηθεί.

Οι περισσότεροι νεκροί βρέθηκαν στην ορεινή βόρεια πλευρά του Λομπόκ, μακριά από τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στο νότιο και δυτικό τμήμα του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση