GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΙΝΑΙ θεάρεστο; Σκοτώνουν και περιφέρουν ζώα για τα "9μερα της Παναγίας"...

Animals Spirit Voice     Ακόμα μια θυσία ζώου στην Λέσβο. Αυτή τη φορά για τα "9μερα της Παναγίας" Θυσία σημαίνει να θυσιάσεις...

Animals Spirit Voice  
 Ακόμα μια θυσία ζώου στην Λέσβο. Αυτή τη φορά για τα "9μερα της Παναγίας" Θυσία σημαίνει να θυσιάσεις ο ίδιος κάτι δικό σου, τον εαυτό σου πχ και όχι να αρπάξεις ΄κάποιον που δεν θέλει να πεθάνει και να τον βαφτίσεις "θυσιαζόμενο" μόνο επειδή δεν μπορεί να σου αντισταθεί! Τρομοκρατημένα ζώα υποχρεούνται να ακούνε τους κανίβαλους να παίζουν τα όργανα τους και να χορεύουν αλαλάζοντας.

"Η πρώτη μέρα του Πανηγυριού (22 Αυγούστου) ξεκινάει με την μεσημεριανή περιφορά του "στεφανωμένου μόσχου στους δρόμους του χωριού υπό τους ήχους λαϊκής παραδοσιακής μουσικής και με τη συνοδεία της στολισμένης εικόνας της Παναγίας να προπορεύεται της περιφοράς".

Η δεύτερη ημέρα του Πανηγυριού (23 Αυγούστου) ξεκινάει με την τέλεση της πρωινής "Θείας Λειτουργίας" και μετά το πέρας της διανέμεται δωρεάν στους προσκυνητές το παραδοσιακό «κισκέτς», αφού πρώτα *ευλογηθεί από τον ιερέα.

"Κισκετς" είναι το φαγητό που παρασκευάζεται από το "θυσιαζόμενο" στο εκάστοτε πανηγύρι ζώο.

Το απόγευμα της δεύτερης ημέρας διεξάγονται στην περιοχή Λιγαρίδια (περιοχή μεταξύ του χωριού και του βουνού Μόσνα) παρουσία πλήθους κόσμου οι καθιερωμένες πλεον γαϊδουροδρομίες με πλούσια έπαθλα και αρκετές συμμετοχές."
ΕΙΝΑΙ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΠΟΥ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΤΩΜΕΝΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ;; ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΑ... Τουλάχιστον ας το παραδεχτούν.
https://agiaparaskevionly.wordpress.com/…/%CF%84%CE%BF-%CF…/

2 σχόλια

  1. ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ ΧΑΛΑΛ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΓΟΣ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ.ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΟΣ Ή ΑΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑ ΤΟ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΜΕ ΜΕΓΕΝΘΥΤΙΚΟ ΦΑΚΟ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΊ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΕΛΕΤΟΥΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΡΕΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΖΩΩΝ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.
    ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΛ ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση