GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκότωνε ανθρώπους για να γράφει best seller

Ο 53χρονος Liu Yongbiao και ο συνεργός του, Wang Mouming λήστεψαν και σκότωσαν μία τριμελή οικογένεια καθώς και τον ένοικο ενός ξε...

Ο 53χρονος Liu Yongbiao και ο συνεργός του, Wang Mouming λήστεψαν και σκότωσαν μία τριμελή οικογένεια καθώς και τον ένοικο ενός ξενώνα πριν από 23 χρόνια. Ο πρώτος μετά τις δολοφονίες αποφάσισε να γίνει συγγραφέας με βασική πηγή έμπνευσης τους τέσσερις φόνους.

Μάλιστα, από την ημέρα των φόνων μέχρι σήμερα, ο Liu κατάφερε να καταξιωθεί στη χώρα του ως βραβευμένος συγγραφέας και να παραμείνει ελεύθερος έως την περασμένη εβδομάδα.

Την περασμένη Δευτέρα, το δικαστήριο της πόλης Huzhou στην περιφέρεια Zhejiang ανακήρυξε ενόχους τους δύο κατηγορούμενους για τις κατηγορίες της ληστείας και της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αφού αυτοί είχαν ήδη ομολογήσει το έγκλημά τους. Καταδικάζοντας και τους δύο σε θάνατο.

Σε μία τηλεοπτική συνέντευξη των περασμένο Αύγουστο, ο Liu αποκάλυψε πως παρότι πράγματι οι φόνοι αυτοί είχαν αποτελέσει έμπνευση για τα βιβλία του, κανένας χαρακτήρας δεν βασίστηκε στα αληθινά θύματα.

Βέβαια ο συγγραφέας είχε αναφέρει ακόμη ότι η ανάμνηση των φόνων που τον στοίχειωνε ήταν «χειρότερη και από θάνατο».

Η ιστορία ήταν η εξής, στις 29 Νοεμβρίου του 1995, ο Liu και o Wang έδεσαν ένα ζευγάρι -μέσα στον ιδιόκτητο ξενώνα τους-, τον εγγονό τους και έναν ένοικο, πριν δολοφονήσουν και τους τέσσερις με ρόπαλα και σφυριά.

Η ιστορία αυτή όμως έμεινε άλυτη για πολλά χρόνια, επειδή οι αρμόδιες αρχές δεν μπορούσαν να ερευνήσουν σωστά καθώς η τεχνολογία , την εποχή εκείνη δεν ήταν τόσο ανεπτυγμένη και ο ξενώνας δεν διέθετε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης ενώ δεν διατηρούσαν ούτε στοιχεία για τους ενοίκους του.

Τον Ιούνιο του περασμένου έτους, αστυνομικοί ανίχνευσαν το DNA του Liu σε μία από τις γόπες των τσιγάρων που εντοπίστηκαν στον τόπο του εγκλήματος, καθώς ο φάκελος της υπόθεσης άνοιξε ξανά λόγω της εξέλιξης στα διαγνωστικά τεστ DNA.

Έτσι, αφότου συνέκριναν το δείγμα με αυτά 60.000 ανθρώπων, κατάφεραν να το ταυτοποιήσουν με την οικογένεια Liu στην πόλη Nanling, στην περιφέρεια Anhui. Μέσω αυτής κατέληξαν στον ύποπτό τους, στον Liu Yongbiao, τον οποίο και συνέλαβαν λίγο καιρό αργότερα.

Σύμφωνα με την Newsweek στην ίδια τηλεοπτική συνέντευξη, ο Liu παραδέχτηκε ότι σκότωσε τον ένοικο επειδή έμοιαζε πλούσιος. Ωστόσο, το μόνο που κατάφεραν οι δράστες να κλέψουν από το θύμα ήταν ένα ρολόι, ένα δαχτυλίδι και ένα ασήμαντο χρηματικό ποσό που ισοδυναμεί με περίπου 1,50 ευρώ. Ο Liu δήλωσε, επίσης, ότι οι φόνοι ήταν τόσο «στυγνοί» που του άξιζε να πεθάνει «100 φορές» για τιμωρία.

Πηγή:ant1news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση