GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με γοργούς ρυθμούς ο έλεγχος των κτιρίων που έχουν χαρακτηριστεί "ως κόκκινα" στις πυρόπληκτες περιοχές

Συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς ο έλεγχος των κτιρίων τα οποία έχουν χαρακτηριστεί από τις διμελείς επιτροπές, που πραγματοποίησα...

Συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς ο έλεγχος των κτιρίων τα οποία έχουν χαρακτηριστεί από τις διμελείς επιτροπές, που πραγματοποίησαν τις πρώτες αυτοψίες, ως «κόκκινα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όπου προστίθεται ότι τα κλιμάκια των τριμελών επιτροπών της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ.), κατόπιν αυτοψίας αποφαίνονται εάν τα κτίρια αυτά μπορούν να επισκευαστούν ή πρέπει να κατεδαφιστούν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση για τα κτίρια για τα οποία εκδίδεται Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικίνδυνα Ετοιμόρροπου Κτιρίου (Π.Α.Ε.Ε.Κ.), «ενημερώνονται τηλεφωνικά οι ιδιοκτήτες, για τη δυνατότητα κατεδάφισης από το Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών των πληγέντων κτιρίων, αδαπάνως για τους πολίτες. Ήδη από τη Δευτέρα 13.08.2018 ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες των κτιρίων για τα οποία έχουν εκδοθεί τα ΠΑΕΕΚ και τους αποστέλλονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τόσο τα κείμενα των απαιτούμενων Υπεύθυνων Δηλώσεων (Υ.Δ.) που πρέπει να υποβληθούν, με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής, όσο και φωτοτυπία του εκδοθέντος ΠΑΕΕΚ».

Σημειώνεται ότι οι υπεύθυνες δηλώσεις υποβάλλονται στα γραφεία της Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε., επί της οδού Κόνιαρη 43- 3ος όροφος-, 11471, Αθήνα (πλησίον Αρείου Πάγου) ή κατόπιν συνεννόησης στα γραφεία Συντονισμού των Μηχανικών της Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ. του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε Ραφήνα, Μαραθώνα και Κινέτα.

Τέλος, το υπουργείο ενημερώνει τους πολίτες των πληγεισών περιοχών πως ήδη έχει προχωρήσει στην εξεύρεση πιστοποιημένων συνεργείων εντοπισμού και απομάκρυνσης αμιάντου και μέσα στην επόμενη εβδομάδα ξεκινούν και οι αντίστοιχοι έλεγχοι και οι απομακρύνσεις επικίνδυνων υλικών.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση