GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρετανοί, Πολωνοί και Ολλανδοί φανατικοί θαυμαστές της Ζακύνθου

Βρετανοί, Πολωνοί και Ολλανδοί οι φανατικοί θαυμαστές της Ζακύνθου αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με τους tour operators του νησιού. Σ...

Βρετανοί, Πολωνοί και Ολλανδοί οι φανατικοί θαυμαστές της Ζακύνθου αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με τους tour operators του νησιού.

Στους κορυφαίους προορισμούς της Ελλάδας και για το 2018 βρίσκεται το νησί της Ζακύνθου, στο οποίο χιλιάδες επισκέφτες καταφθάνουν κάθε χρόνο. Οι θαυμαστές του νησιού είναι Βρετανοί, Πολωνοί αλλά και Ολλανδοί, αφήνοντας πίσω τους Ιταλούς και τους Γερμανούς του περσινού καλοκαιριού.

Οι συγκεκριμένοι επισκέπτες έρχονται ανά ομάδες ή γκρουπ μέσω τουριστικών επιχειρήσεων και προτιμούν το νησί της Ζακύνθου για πολλούς λόγους ανάλογα με το τι ταιριάζει στις επιλογές των συγκεκριμένων target groups. Ποιες είναι αυτές οι επιλογές; Ο ήλιος, η θάλασσα, το απόλυτο καλοκαιρινό τοπίο για όσους το έχουν φανταστεί αλλά και για τους πιο παραδοσιακούς και «ψαγμένους» που αναζητούν το παλιό απλό ελληνικό καλοκαίρι στο χωριό.

Τον Αύγουστο αναμένεται να φτάσουν και οι Έλληνες τουρίστες που παίρνουν τις άδειές τους, επισκέπτονται τα συγγενικά τους πρόσωπα ή αναζητούν τα έθιμα του νησιού. Επίσης, θα μας επισκεφθούν Κύπριοι και πολλοί Ιταλοί μέσω της απευθείας σύνδεσης από το λιμάνι του Πρίντεζι.

Αυξημένη πληρότητα

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Fraport σε συνεργασία με τους tour operators και το Υπουργείο Τουρισμού κατατάσσει τον προορισμό της Ζακύνθου ανάμεσα στους 8 κορυφαίους με την υψηλότερη πληρότητα για το 2018 η οποία φαίνεται να φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και το 100%.

Η αυξητική τάση φανερώνεται και από το μεγάλο αριθμό πτήσεων και επιβατών που καταφθάνει μέχρι τώρα στο νησί της Ζακύνθου. Αναφορικά με τις αφίξεις του Ιουνίου κατέφθασαν 539.667 άτομα έναντι των 473.943 ατόμων τον Ιούνιο του 2017. Ενώ, από τα μέχρι τώρα δημοσιοποιημένα στοιχεία, τον Ιούλιο κατεύθασαν συνολικά 3,1 εκατομμύρια ξένοι ταξιδιώτες στη χώρα σημειώνοντας αύξηση του ποσοστού 11 με 12% σε σχέση με τον περσινό Ιούλιο.

Πληρότητα χωρίς ποιότητα;

Τον Αύγουστο αναμένεται, επίσης, μια ανοδική πορεία με την πληρότητα να κινείται σε υψηλά επίπεδα, όπως και το Σεπτέμβριο. Παρ’όλα αυτά, οι τουριστικές πράκτορες και επιχειρήσεις κρατούν μικρό καλάθι πραγματοποιώντας προσφορές και μειώσεις τιμών για την κάλυψη των κενών.

Αναμένωντας το δεκαπενταύγουστο, η πορεία της τουριστικής σεζόν εξελίσσεται θετικά για το νησί της Ζακύνθου με τις επιχειρήσεις, ωστόσο, να χρειαστεί να περιμένουν να τελειώσει το καλοκαίρι για να κάνουν τον αναλυτικό απολογισμό των εσόδων τους και τότε θα μπορεί να διαπιστωθεί και με μεγαλύτερη ακρίβεια εάν αυτή η αυξητική τάση απέφερε και τα ανάλογα κέρδη.

Πηγή:imerazante.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση