Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Κατρούγκαλος: Καθοριστική η συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Share it:

“Αυτό ήταν το καθοριστικό γεγονός, που επισφράγισε το επιστέγασμα της διπλωματικής προσπάθειας του προηγούμενου διαστήματος” τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, για τον ρόλο που διαδραμάτισε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο Πρόεδρο, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, σε ό,τι αφορά την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

“Εκεί ο Πρωθυπουργός ήταν αποφασιστικός στο ότι εμείς δεν πρόκειται ποτέ να συνδέσουμε την απελευθέρωση των δύο δικών μας στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι προφανώς είχαν πια αμετάκλητες αποφάσεις της τουρκικής δικαιοσύνης. Επίσης έγινε σαφές στην άλλη πλευρά ότι εμείς επιδιώκουμε, όπως πάντα επιδιώκαμε, τη βελτίωση των σχέσεων. Εκεί είναι το επιστέγασμα της προσπάθειας και η αρχή της απελευθέρωσης των στρατιωτικών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

Ο άλλος παράγοντας, ο οποίος, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, βοήθησε σ' αυτό “ήταν η ραγδαία επιδείνωση των στοιχείων της τουρκικής οικονομίας, τα οποία ήταν αποτέλεσμα από την ένταση των σχέσεων της χώρας αυτής και με την Ευρώπη και γενικότερα με τη Δύση, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών”.

Όπως είπε ο κ. Κατρούγκαλος “όταν έγινε σαφές ότι πρέπει να βελτιωθούν οι σχέσεις αυτές, να υπάρξει εκτόνωση ώστε να υπάρξει βελτίωση και στα οικονομικά μεγέθη, ήταν πια προφανές ότι η πρώτη κίνηση που θα έπρεπε να γίνει από την άλλη πλευρά ήταν προς τη δική μας πλευρά” και σημείωσε ότι “το γεγονός ότι ήταν οι Έλληνες που πρώτοι απελευθερώθηκαν δείχνει πόσο με επιτυχία είχαμε υποστηρίξει τα εθνικά μας συμφέροντα και φυσικά μέσω της υποστήριξης των εθνικών συμφερόντων και της προστασίας των δύο στρατιωτικών”.

Ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε τη “συστηματική διπλωματική προσπάθεια” που υπήρχε όλο αυτό το διάστημα “και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και από το υπουργείο Εξωτερικών” αλλά και από το υπουργείο Άμυνας, επισημαίνοντας τη “σημαντική συμβολή” των κ.κ. Καμμένου και Κουβέλη, εξηγώντας πως “η ουσία αυτής της προσπάθειας ήταν να αναδείξουμε το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών όχι ως ένα διμερές θέμα ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία αλλά ως ένα κεντρικό θέμα για τις ευρωτουρκικές σχέσεις”.

“Αυτό”, τόνισε, “το πετύχαμε με τον πιο καλό τρόπο. Σε όλες τις αποφάσεις όλων των σημαντικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης -του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου- με αλλεπάλληλες δηλώσεις όλων των ανώτατων εκπροσώπων της ΕΕ, του κ. Γιούνκερ, του κ. Τουσκ, της κ. Μογκερίνι, το ζήτημα αυτό αναδείχθηκε ως ένα θέμα κατ' αρχήν διεθνούς δικαίου και σε δεύτερο λόγο εξίσου ζήτημα που αφορούσε τη βελτίωση των ευρωτουρκικών σχέσεων”.

Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, έδειξε “την αναγκαία νηφαλιότητα να μην καταφύγουμε σε κανένα από τα δύο άκρα που μπορούσαμε να προσφύγουμε: ούτε να παζαρέψουμε, όπως φωνές ακόμα και στην Ελλάδα μας έλεγαν, την απελευθέρωση των στρατιωτικών, είτε συνδέοντάς το, όπως επεδίωκε η τουρκική πλευρά με τους οκτώ στρατιωτικούς, είτε με οποιοδήποτε άλλο θέμα. Αποφύγαμε αυτή την απαράδεκτη τακτική αλλά δεν πήγαμε και στο άλλο άκρο να επιβάλλουμε κυρώσεις, όπως έκαναν άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Υπήρχε επομένως αυτό το αναγκαίο μείγμα, που όταν η Τουρκία αντιλήφθηκε ότι η βελτίωση των σχέσεων της με τη Δύση περνούσε από τη βελτίωση των σχέσεων της και με την Ελλάδα -κυρίως και επειδή η λυδία λίθος της βελτίωσης των σχέσεων ήταν η απελευθέρωση των στρατιωτικών μας- φτάσαμε σ' αυτό το αίσιο γεγονός”.

Μεταφέροντας το κλίμα των πρώτων στιγμών από τη συνάντηση με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, μετά την απελευθέρωσή τους από την τουρκική δικαιοσύνη, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε: “Ήταν μεγάλη χαρά που τη μοιραζόμασταν κι εμείς με τους στρατιωτικούς μας. Τους υποδεχθήκαμε στην Τουρκία με μια πομπή που ήρθε με επικεφαλής την πρόξενό μας, που ήταν από τους ανθρώπους που καθοριστικά βοήθησαν όλο αυτό το διάστημα. Και οι ίδιοι ήταν ανακουφισμένοι για το τέλος της περιπέτειάς τους και εμείς και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί απέδωσαν οι προσπάθειες όλων αυτών των μηνών”.

Σε ό,τι αφορά το νέο κεφάλαιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που ανοίγει μετά την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών εξήγησε: “Είναι προφανές ότι υπάρχουν προοπτικές νέες σε καμιά περίπτωση, όμως, δεν μπορούμε να προεξοφλήσουμε μια ξαφνική άνοιξη στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αυτό εξαρτάται από το πόσο και η άλλη πλευρά θα ανταποκριθεί στις συνεχείς δικές μας προτάσεις για διάλογο, ο οποίος θα βασίζεται πάντοτε στο διεθνές δίκαιο και αποκλιμάκωση της έντασης και κυρίως για αποφυγή προκλήσεων και παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου. Θέλω να ελπίζω, επειδή και οι ανάγκες της ίδιας της άλλης πλευράς το ζητούν, ενόψει της ανάγκης εκτόνωσης της πολιτικής έντασης για να μην τρωθεί η τουρκική οικονομία, μπορεί να υπάρξουν προοπτικές για την ανάπτυξη σε νέα βάση πια των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Είναι αυτό που πάντα εμείς επιδιώκουμε”.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Share it:
Reactions:

Πολιτική

Σχολιάστε το άρθρο:

1 comments:

 1. {ΚΑΙ "ΒΓΗΚΑΝ" ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ "ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΟΥΝ" ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΦΥΣΗ" ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ! ΚΑΙ "ΒΓΗΚΑΝ" ΟΙ ΧΑΜΜΕΝΟΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ... ΠΑΝΑΓΙΑΣ! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΕΙΣΘΑΙ! ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ (ΠΑΝΑΓΙΕΣ) ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΧΘΥΣ;;; ΟΥΔΕΜΙΑ ΡΕ ΦΑΡΙΣΣΑΙΟΙ!!! ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ for 99 Years ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ! ΟΥΤΕ Η "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ" ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΩΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ! ΞΕΦΤΥΛΕΣ!!!}

  Προ ΠΟΛΛΩΝ-ΠΟΛΛΩΝ-ΠΟΛΛΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΈΝΑ "ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ" ΣΧΟΛΙΟ! ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ... "Η" ΠΑΝΑΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ "ΠΟΛΛΕΣ" (ΣΟΥΜΕΛΑ/ΠΑΡΙΣΙΩΝ/ΚΑΝΕ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΞΕΝΗΤΙΑ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΚΑΙ ΌΛΑ ΤΑ "ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΕΝΑ" ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΡΘΟΥΝ ΞΑΝΑ... ΚΑΖΑΤΖΙΔΗΣ) ... ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ!!! ... μόλις λέμε Δόξα Τον Θεό αμέσως μετά λέμε ... βοήθα Παναγιά!!! ... ΚΑΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ!!!


  ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΤΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΡΙΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΕΣ!!!

  ΣΑΜΟΣ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΣΧΕΔΟΝ 6 ΜΗΝΕΣ (ΜΗΝ ΜΕΤΡΑΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΕ ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΣ ... ΧΙΛΙΑΔΕΣ! ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΗΝΕΣ-ΧΡΟΝΙΑ!!!)!!!

  ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΑΡΑΤΑ!!!

  ...Εμείς ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΜΗΝΕΣ (προς το παρόν!)! ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΣΕ ... ΧΡΟΝΙΑ!!!

  ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ: ΜΕΤΑ ΠΑΡΟΔΟ 72 ΩΡΩΝ/3 ΗΜΈΡΕΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΦΕΘΟΥΝ ΟΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ (ΌΧΙ ΟΜΗΡΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ) ΤΟΤΕ ... ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!

  Η ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΣΎΜΜΑΧΟΣ ΜΑΣ ΓΕΙΤΟΝΑ ΧΩΡΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ!!!

  ΑΛΛΑ ΌΤΑΝ ΟΙ "ΓΛΩΣΣΕΣ" ΜΑΣ ΤΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΦΟΥΜΑΙ Κ..ΛΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ FUNDS ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΝΕΚΡΟΦΙΛΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΑΣ;;;

  ΑΛΛΑ ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΜΙΑ (1) ΦΟΡΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΔΙΦΕΡΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!

  .... ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΜΙΑ (1) ΦΟΡΑ!!!

  Στην ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΑΚΟΥΝΕ "ΕΛΛΗΝΑ/ΕΛΛΑΔΑ" ΚΑΙ ΘΑ ΚΤΥΠΟΥΝ/ΚΡΑΤΟΥΝ ΠΡΟΣΟΧΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!!! ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ!!!

  ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΝΟΥΜΕ/ΚΑΝΑΜΕ ΠΡΑΞΗ!!!


  ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΕΘΑ Η ΔΥΝΑΜΙΣ!!!
  -----------------------------------------------------------------------------

  ΥΓ.1. Συνιστούμε Τελείως Φιλικά στον Πρόεδρο Της Τουρκικής Δημοκρατίας ΓΙΑ Το Συμφέρον Του Τουρκικού Λαού ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΟΛΕΘΡΙΟ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΝΤΑΡΑΒΕΡΙΣΤΕΙΗ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ! ΆΣ ΠΑΡΕΙ ΏΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΩΝ ΓΚΙΑΟΥΡΙΔΩΝ ΠΩΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

  ΥΓ.2. ... λέτε να βγάλουν απόφαση τα Τουρκικά Δικαστήρια για χρηματική αποζημίωση για την παράνομη Αιχμαλωσία Των Δύο Ελλήνων Αξιωματικών;;; Εεεεεεε! ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ!!!

  ΥΓ.3. Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ" "ΜΚΟ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ" ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ: ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ" ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΕΝ.ΔΥ.!!! ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!!! ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΣΩΣ!!!

  ΥΓ.4. Μιά Υποτιθέμενη Υπόθεση Εργασίας: Αφού και Εφόσον το ΜΚΟ-"ΠΡΑΤΤΩ"-ΥΠΕΞ(αί)έρεση λέει ότι η ... Ρωσία Είναι Σύμμαχος Εν Οπλοις με την Τουρκία.... γιατί ο Πούτιν ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΟΥ Λαβρώφ να μην ΕΠΕΔΡΑΣΕ (15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ γάρ) για ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ;;;;; ΓΙΑΤΙ ΌΧΙ;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση