GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κόντρα Φάμελλου- Λοβέρδου για τις ευθύνες της φονικής πυρκαγιάς - ΒΙΝΤΕΟ

Αντιπαράθεση στη Βουλή είχαν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατ...

Αντιπαράθεση στη Βουλή είχαν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή τις ευθύνες για τη φονική πυρκαγιά που βύθισε στο πένθος ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο κ. Φάμελλος κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την ύπαρξη αυθαιρέτων καθώς όπως υποστήριξε '' ανακαλύψαμε τελεσίδικες αποφάσεις κατεδαφίσεων στη Ραφήνα και στην Νέα Μάκρη που έχουν εικοσαετή παραμονή στα γραφεία των υπηρεσιών. Οι δασικοί χάρτες στην Ανατολική Αττική ανατέθηκαν το 2008, παραλήφθηκαν το 2010 και δεν αναρτήθηκαν από την τότε κυβέρνηση'', και αναρωτήθηκε ''ποια ήταν η πολιτική ευθύνη των πολιτικών που είχαν το εργαλείο για τη δασική νομοθεσία, για να καταπολεμήσουν την αυθαιρεσία και δεν ανήρτησαν ούτε κύρωσαν δασικούς χάρτες; Ποιος διαφωνεί ότι η μη υλοποίηση του έργου των δασικών χαρτών ήταν μόνο και μόνο για να αποκρύψουν τις αυθαιρεσίες στη δασική νομοθεσία και τη δόμηση; Ας μην κρυβόμαστε, όλη η κοινωνία το γνωρίζει''.

Παράλληλα, ο κ. Φάμελλος κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα ΜΜΕ για ''τυμβωρυχία από πολιτικούς και δημοσιογραφικούς δρόμους''.

''Πολιτική ευθύνη σημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε, να χρεώσουμε και να αναστείλουμε τις αιτίες που οδήγησαν στο χαμό των συνανθρώπων μας. Και να βεβαιώσουμε ότι κανένας πολίτης δεν θα εγκλωβιστεί ξανά σε ένα ρέμα ή μία μάνδρα. Δεν θα παρασυρθώ σε έναν κατήφορο εκμετάλλευσης του πόνου, της αξίας της ανθρώπινης ζωής και της απώλειας για πρόσκαιρες πολιτικές εντυπώσεις'', ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος προσθέτοντας ότι ''η κυβέρνηση για να αναστείλει τις ουσιαστικές αιτίες του προβλήματος, θα προχωρήσει σε θεσμικές μεταρρυθμίσεις όπως στους δασικούς χάρτες. Οι δασικοί χάρτες καθυστέρησαν 40 χρόνια. Η καθυστέρηση αυτή ήταν επιλογή των προηγούμενων κυβερνήσεων, έφερε προβλήματα και στην Ανατολική Αττική''.

Ο κ. Φάμελλος υποστήριξε ότι ''στην έκταση που βρήκαν τραγικό θάνατο 26 συμπολίτες μας, διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν αυθαίρετες κατασκευές οι οποίες ποτέ δεν νομιμοποιήθηκαν, ότι η έκταση είναι δημόσια, δασική και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο έχει δικαιωθεί το δημόσιο ως προς το δασικό χαρακτήρα. Οι περιφράξεις και τα περιτοιχίσματα είναι εντός της ζώνης παραλίας- αιγιαλού και παραβιάζουν το Νόμο Τρίτση. Αυτά είναι ζητήματα που έπρεπε να τα έχουν βρει οι υπηρεσίες της αυτοδιοίκησης''.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος κατηγόρησε τους υπουργούς της κυβέρνησης ''πολιτικά ένοχους'', οι οποίοι όπως είπε '' όφειλαν οι ένοχοι υπουργοί να μην είναι εδώ να παρελαύνουν και να μας λένε πόσα θα κάνουν από εδώ και στο εξής αν και ήδη κυβερνούν 4 χρόνια''.

Ωστόσο, ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι ''ο ίδιος Πρωθυπουργός αποδέχθηκε ότι φέρει ακέραιη την πολιτική ευθύνη και παραιτούμενος- γιατί αυτό ολοκληρώνει τη φράση του- οι υπουργοί αυτοί δεν θα έπρεπε να είναι εδώ. Ακολουθούν την παραίτηση του Πρωθυπουργού'', τονίζοντας πως ''με ρητορείες, κροκοδείλια δάκρυα,μετάθεση ευθυνών και θεωρίες παράλογες, αντιθεσμικές περί πολιτικής ευθύνης... οι πραγματικές ευθύνες δεν παραμερίζονται. Θα τις πληρώσουν ακέραιες ενώπιον του ελληνικού λαού''.

Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εκτίμησε ότι στη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου ''η εκτίμηση των πραγματικών καταστάσεων ενώπιον του ελληνικού λαού έγινε με τρόπο κάλυψης γεγονότων που ήξεραν''.

''Όλοι ήξεραν ότι είχαμε νεκρούς και έκαναν σαν να μην ξέρουν τι συμβαίνει για να μπορέσουν να διευθετήσουν καλύτερα τις επικοινωνιακές τους λογικές. Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή πολιτικολογούσε, ο Πρωθυπουργός από το Σεράγεβο έκανε λόγω για ασύμμετρες απειλές και γεγονότα που τον προβληματίζουν'', κατέληξε λέγοντας ο κ. Λοβέρδος.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση