GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το προφίλ της Μπάγερν

Μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές δυνάμεις θα βρει απέναντί της η ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League. Η Μπάγερν κατέκτησε πέ...

Μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές δυνάμεις θα βρει απέναντί της η ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League.

Η Μπάγερν κατέκτησε πέρυσι το 6ο συνεχόμενό της πρωτάθλημα, ενώ έχει φτάσει στα ημιτελικά του Champions League στα 6 από τα 7 τελευταία χρόνια (μοναδική εξαίρεση ο αποκλεισμός στα προημιτελικά τη σεζόν 2016-17).

Οι Βαυαροί βρίσκονταν από νωρίς πέρυσι σε αναζήτηση προπονητή καθώς ο Γιούπ Χάινκες είχε αποφασίσει να αποσυρθεί οριστικά το καλοκαίρι. Παρά τις πιέσεις του προέδρου Ούλι Χένες δεν ήθελε να μείνει και φέτος με αποτέλεσμα ο Νίκο Κόβατς να βρεθεί στον πάγκο της Μπάγερν, την οποία κέρδισε στον τελικό του Κυπέλλου με την Άιντραχτ.

Ο Νίκο Κόβατς έκανε εξαιρετική δουλειά στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και άρπαξε την ευκαιρία να επιστρέψει σε γνώριμα λημέρια. Πρώην παίκτης της Μπάγερν, κάτι που πάντα εκτιμάται στο Μόναχο, ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει σε κόντρα με τη διοίκηση. Ο «κολλητός» του Σαλιχάμιτζιτς είναι αθλητικός διευθυντής, ενώ Χένες και Ρουμενίγκε ήθελαν κάποιον που να μιλάει γερμανικά, σε αντίθεση με τους Γκουαρντιόλα και Αντσελότι.

Ο Κροάτης τεχνικός, που ξεκίνησε την καριέρα του στους πάγκους από την εθνική ομάδα της πατρίδας του, χρησιμοποιούσε πάντα σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, όμως ήδη έχει προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και δεν άλλαξε τίποτα στην Μπάγερν σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με τους Βαυαρούς να παίζουν με το κλασικό 4-2-3-1 και τα αναμενόμενα πρόσωπα στην ενδεκάδα.

Οι μεταγραφές ήταν και φέτος μετρημένες. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είχε ζητήσει να φύγει, όμως η διοίκηση ήταν αρνητική σε αυτό το ενδεχόμενο, ενώ αβέβαιο ήταν και το μέλλον του Ζερόμ Μπόατενγκ, που τελικά επίσης έμεινε.

Βιδάλ (Μπαρτσελόνα) και Ρούντι (Σάλκε) αποχώρησαν και Γκορέτσκα (Σάλκε), Γκναμπρί (ήταν δανεικός στην Χόφενχαϊμ) εντάχθηκαν στο ρόστερ.

Παρά το γεγονός, μάλιστα, ότι ο Κομάν τραυματίστηκε σοβαρά στην πρεμιέρα της Μπουντεσλίγκα στη νίκη με 3-1 επί της Χόφενχαϊμ, δεν πρόκειται να αποκτηθεί άλλος εξτρέμ.

Παλμαρέ

28 πρωταθλήματα Γερμανίας

18 Κύπελλα Γερμανίας

7 Σούπερ Καπ Γερμανίας

5 Κύπελλα Πρωυαθλητριών/Champions League (τελευταία κατάκτηση το 2013)

1 Κύπελλο UEFA

1 Κύπελλο Κυπελλούχων

1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ

2 Διηπειρωτικά Κύπελλα

1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση