GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Πορτογαλία - Απειλεί τουριστικό θέρετρο

Η πυρκαγιά που μαίνεται εδώ και πέντε ημέρες στα νότια της Πορτογαλίας απειλεί το τουριστικό θέρετρο Μονσίκε, στην Αλγκάρβε. Περίπ...

Η πυρκαγιά που μαίνεται εδώ και πέντε ημέρες στα νότια της Πορτογαλίας απειλεί το τουριστικό θέρετρο Μονσίκε, στην Αλγκάρβε.

Περίπου 250 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από χωριά γειτονικά της Μονσίκε, μιας πόλης 6.000 κατοίκων, που βρίσκεται 164 χλμ. νότια της Λισαβόνας, σύμφωνα με ανακοίνωση από την πολιτική προστασία.

Περίπου 30 άτομα έχουν τραυματιστεί, μεταξύ των οποίων και μια 76χρονη, η οποία διακομίστηκε σε νοσοκομείο στη Λισσαβώνα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της πολιτικής προστασίας.

Στη μάχη με τις φλόγες επιχειρούν περίπου 1.000 πυροσβέστες, εκατό στρατιώτες, περισσότερα από 330 οχήματα, 19 αεροσκάφη –11 πυροσβεστικά αεροπλάνα, έξι ελικόπτερα και δύο αναγνωριστικά αεροσκάφη.

Αφού ανακοίνωσαν ότι το 95% της περιμέτρου της πυρκαγιάς ήταν «υπό έλεγχο», οι Αρχές παραδέχθηκαν χθες βράδυ πως η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω των μετεωρολογικών συνθηκών.

Στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, οι φλόγες, που είχαν ήδη καταστρέψει περισσότερα από 150.000 στρέμματα δάσους, έφθασαν στη Μονσίκε, αφήνοντας πίσω τους ένα μαυρισμένο τοπίο με απανθρακωμένα οχήματα και καμένα σπίτια.

Παρά τα σημαντικά μέσα που αναπτύχθηκαν, η φωτιά συνεχίζει να «καταστρέφει κατοικίες» και να απειλεί μια «αστική περίμετρο», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο Εθνικός Σύλλογος Επαγγελματιών Πυροσβεστών (ANPB) και το Συνδικάτο Επαγγελματιών Πυροσβεστών (SNPB).

Οι πυροσβέστες ζήτησαν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών προκειμένου να τον ρωτήσουν «μήπως υπάρχουν τεχνικά και επιχειρησιακά λάθη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση