GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορκίδης: Στη μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν θα είναι όλα ρόδινα

Tου Βασίλη Κορκίδη,  Προέδρου της ΕΣΕ και του ΕΒΕΠ Κατά τη διάρκεια των μνημονίων οι εκάστοτε κυβερνήσεις προσπάθησαν µε την επιβολή ...

Tου Βασίλη Κορκίδη, 
Προέδρου της ΕΣΕ και του ΕΒΕΠ

Κατά τη διάρκεια των μνημονίων οι εκάστοτε κυβερνήσεις προσπάθησαν µε την επιβολή εξοντωτικών φόρων να επιτύχουν την πολυπόθητη δηµοσιονοµική εξυγίανση.
Ωστόσο, η δραματική μείωση των εισοδημάτων επέφερε συρρίκνωση της κατανάλωσης, µε αποτέλεσμα οι φόροι που έμπαιναν στα κρατικά ταμεία να είναι λιγότεροι σε σχέση µε την προ κρίσης εποχή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2016 ο φόρος στα εισοδήματα ανήλθε στα 18 δισ. ευρώ, και το 2017 στα 20 δισ. ευρώ, όταν το 2010 είχαν µπει στα κρατικά ταμεία σχεδόν 18,7 δισ. ευρώ.
Σε ένα δείγμα 251.000 επιχειρήσεων, οι 158.000 είτε είναι ζημιογόνες, είτε δεν έχουν καθόλου κέρδη και μόλις 72.000 έχουν κέρδη έως 60.000 ευρώ.
Αναλυτικά, 9 στις 10 επιχειρήσεις είτε είναι ζημιογόνες, είτε έχουν πολύ μικρά κέρδη, ενώ οι βεβαιωμένοι φόροι των επιχειρήσεων ανέρχονται σε 4,27 δισ. ευρώ.
Πιστεύω ότι είναι πολύ πρόωρο να εφησυχάσει κανείς από όσους δραστηριοποιούνται στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και θα είναι τραγικό λάθος να συμπεράνει ότι τα δύσκολα πέρασαν, αφού η πραγματική οικονομία έχει µεν δείξει σημάδια βελτίωσης σε κάποιους κλάδους, αλλά σίγουρα είναι ακόμα ευάλωτη σε εσωτερικούς και εξωτερικούς κινδύνους.
Ήδη το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου οι πωλήσεις των καταστημάτων κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, καθώς 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι έπρεπε να πληρώσουν στο τέλος Ιουλίου 1,2 δισ. ευρώ σε φόρους εισοδήματος.
Χρήματα που λείπουν από την αγορά και αυτό γίνεται αντιληπτό αμέσως απ’ όλους τους εμπόρους.
Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας θεωρεί ότι στη µεταµνηµονιακή εποχή η μείωση των φόρων θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Προς αυτή την κατεύθυνση, και µε στόχο να επιβιώσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι επαγγελματίες, θα πρέπει να μειωθεί ο φόρος για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 26% και σταδιακά στο 20%, καθώς και οι ασφαλιστικές εισφορές, που δημιουργούν ένα υπερβολικό µη μισθολογικό κόστος.
Επίσης, θα πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ σε κλάδους της οικονομίας όπως, για παράδειγμα, η εστίαση, η ναυπηγοεπισκευαστική, ο τουρισμός, οι ναυτιλιακές υπηρεσίες και οι θαλάσσιες μεταφορές, για να μπορέσουμε -αν µη τι άλλο- να είμαστε ανταγωνιστικοί µε τους συναδέλφους των γειτονικών χωρών.
Στην Ελλάδα ο ΦΠΑ από φόρος προστιθέμενης αξίας έχει μετατραπεί σε... προστιθέμενο φόρο.
H μεταµνηµονιακή περίοδος, όπως όλα δείχνουν, θα αποδειχθεί εξίσου δύσκολη µε την περίοδο των τριών μνηµονίων, αλλά ας ελπίσουμε ότι θα περιοριστεί σε µία µόνο τετραετία. Πολύ φοβάμαι ότι η μεταµνηµονιακή υπερφορολόγηση θα λειτουργήσει σε βάρος των επενδύσεων, ενώ τα µεταµνηµονιακά υπερπλεονάσµατα θα πλήξουν την ανάπτυξη.
Για την πραγματική οικονομία μια ουσιαστική έξοδος από τα μνηµόνια κανονικά θα έπρεπε να σηματοδοτεί την αύξηση της κερδοφορίας όλων των επιχειρήσεων, την επαναφορά της ρευστότητας και το τέλος της υπερφορολόγησης φυσικών και νοµικών προσώπων. Ίδωμεν!
Πηγή: Real.gr

1 σχόλιο

  1. Soft Tech Geeks είναι μια κινεζική υπόγεια οργάνωση ειδικών σε υπολογιστές και χάκερ. Διασχίζουμε διακριτά για να αποτρέψουμε την ταυτότητα των πελατών μας από FEDs και ιδιώτες.
    • Αν πραγματικά χρειάζεστε έναν ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΜΦΑΝΙΣΜΟ, ο οποίος θα κάνει την δουλειά σας αποτελεσματική με γρήγορη απόκριση, έχετε συναντήσει τη σωστή οργάνωση.
    ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ:
    • Δεν ζητάμε προσωπικές ερωτήσεις σχετικά με εσάς και δεν δίνουμε προσωπικές πληροφορίες.
    Ασχολούμαστε αυστηρά και δεν εκθέτουμε εσάς ή την υπηρεσία σας σε κανέναν.
    Γι 'αυτό είμαστε διακριτοί.
    ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ HACKING ΜΑΣ:
    Όσο αφορά την τεχνολογία, μπορεί να χτυπήσει οτιδήποτε. Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να αποκρύψουν το αναγνωριστικό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του στόχου τους, τους ιστότοπους ή τις εφαρμογές κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, τα smartphones, για πολλούς λόγους, όπως ο σύζυγος εξαπατώντας τη σύζυγό του, η εξαπάτηση της φίλης του φίλου ή σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να απορρίπτονται από τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή για οποιονδήποτε λόγο θέλετε να νοικιάσετε έναν Hacker Ή Ως γονέας μπορεί να χρειαστεί να παρακολουθήσετε τι κάνουν τα παιδιά σας στα social media και στους προσωπικούς τους υπολογιστές ή ακόμα και να κλωνοποιήσουν τα τηλέφωνά τους για να ακούσουν επίσης τις κλήσεις τους ή να δουν μηνύματα κειμένου σε οποιαδήποτε εφαρμογή με την οποία συζητούν, έτσι ώστε να μην έχουν πρόβλημα. Ή αν θέλετε να χάσετε έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ιδιωτικού τομέα (επιχειρησιακό email) ή θέλετε να διαγράψετε το όνομά σας από τα ποινικά μητρώα του δικαστηρίου, ίσως να θέλετε να κάνετε Hack στη βάση δεδομένων οποιασδήποτε κυβερνητικής υπηρεσίας ή θέλετε να ξοδέψετε χρήματα κάποιου με την κλωνοποίηση μιας άλλης πιστωτικής κάρτας στο λογαριασμό τους χωρίς την τράπεζα ή την ειδοποίηση του χρήστη. Όλα αυτά είναι αυτά που μπορούμε να κάνουμε μέσα σε λίγες ώρες.
    Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΜΑΣ ΣΕ:
    Φανερά, πάντα δίνουμε 100% εγγύηση για μια δουλειά που παίρνουμε. Ο χρόνος για να ολοκληρώσετε μια δουλειά εξαρτάται από την επιπλοκή της εργασίας και εάν παίρνουμε τη δουλειά σας τότε σιγουρευτείτε ότι θα γίνει και σας δίνουμε 100% εγγύηση ότι καλύπτουμε αρκετά καλά τα κομμάτια μας, οπότε όταν κάνουμε δουλειά σαν να ήμασταν ποτέ εκεί. Έχουμε συναντήσει και το FAKE HACKERS υποστηρίζοντας ότι θα κάνουν τη δουλειά σε σύντομο χρονικό διάστημα, και μοιράζονται μαρτυρία για τον εαυτό τους, αλλά είναι όλες απάτες (τους αποφύγετε).
    Θυμηθείτε αυτό το "όσο η τεχνολογία μπορεί να γίνει αντιληπτή"
    Ανυπομονούμε να εργαστούμε για εσάς.
    ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΕΧΝΗΣ
    softtechgeeks@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση