GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Θερίζει» ο ιός του Δυτικού Νείλου: Ακόμη δύο θύματα - Οι επικίνδυνες περιοχές

Άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 5 ενώ σύμφωνα με την ...

Άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 5 ενώ σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), άλλα 17 άτομα προστέθηκαν στον κατάλογο με τους ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία για να αντιμετωπίσουν τη λοίμωξη.

Όλα τα φετινά θύματα είναι άνω των 70 ετών. Ήδη έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 77 κρούσματα με λοίμωξη από τον ιό, αυξημένα κατά 60,4% σε σχέση με τα 48 που είχαν διαγνωστεί πέρυσι. Σημειώνεται ότι 22 ασθενείς νοσηλεύονται, με τους επτά να βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Από τους ασθενείς, οι 62 έχουν παρουσιάσει συμπτώματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα, ενώ 15 ηπιότερα προβλήματα, κυρίως πυρετό.

Σε ό,τι αφορά τις εστίες κινδύνου μόλυνσης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι βασικές εστίες βρίσκονται στην Αττική, καθώς από τα 77 καταγεγραμμένα κρούσματα , τα 31 είναι στην Αττική, ενώ αρκετά περιστατικά καταγράφονται και στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής, της Πέλλας, του Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση