GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το "Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα" για τις πυρκαγιές

Θρηνούμε τους νεκρούς μας από τις πυρκαγιές STOP ΣΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ Εκφράζουμε τα συλλυπητήρ...

Θρηνούμε τους νεκρούς μας από τις πυρκαγιές

STOP ΣΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των δεκάδων αδικοχαμένων ανθρώπων που καήκαν ζωντανοί στη προσπάθεια τους να ξεφύγουν από τον πύρινο εφιάλτη που τύλιξε τα σπίτια και το βιός τους στη Ραφήνα.

“Ασύμμετρη” δεν ήταν η πυρκαγιά που προκάλεσε τον όλεθρο αλλά η ίδια η φύση ενός συστήματος που κυνηγώντας τα κέρδη για χάρη μιας μειοψηφίας άπληστων καπιταλιστών μετέτρεψε τα δάση σε παγίδες θανάτου. Η τσιμεντοποίηση των δασών, η παράδοση τους στην ασυδοσία του κατασκευαστικού κεφαλαίου, η εμπορευματοποίηση τους, το μπάζωμα των ρεμάτων έχουν επιφέρει μια καταστροφή του περιβάλλοντος που μια σπίθα μετατρέπει σε κόλαση ακόμη και κατοικημένες περιοχές.Το ζήσαμε και με την τραγωδία των 24 πνιγμένων στα μπαζωμένα ρέματα της Μάνδρας. Η κλιματική αλλαγή είναι αποτέλεσμα του ίδιου του καπιταλισμού που έχει υποτάξει τις ανάγκες μας και την ίδια την ζωή στο Πλανήτη στα κέρδη των ισχυρών της βιομηχανίας πετρελαίου και αυτοκινήτου. Τα κέρδη τους κοστίζουν ανθρώπινες ζωές.

“Ασύμμετρες” είναι οι περικοπές στην δασοπροστασία και στη πυροσβεστική υπηρεσία. Είναι το φονικό χέρι των ματωμένων πλεονασμάτων, με τις άγριες περικοπές και τις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών που κάνουν αδύνατη την προστασία του κόσμου και την κατάσβεση των πυρκαγιών ώστε να μην θρηνούμε ζωές. Την ώρα που η κυβέρνηση σπαταλάει το 2,5% του ΑΕΠ για πολεμικούς εξοπλισμούς, για αγορές πολεμικών αεροπλάνων και φρεγατών, τους υψηλότερους εξοπλισμούς μετά τις ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, κρατάει πετσοκομμένες τις δαπάνες για την Πυροσβεστική, από 500 εκατ. ευρώ το 2009 σε 397 εκατ. φέτος! Ο στόλος των πυροσβεστικών αεροπλάνων δεν αρκεί αλλά δεν ανανεώνεται! Τα καναντέρ πετάνε εδώ και σαράντα χρόνια χωρίς ανανέωση.

Οι πυροσβέστες δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες, χωρίς τις απαραίτητες προσλήψεις ενω οι λιγοστοί συμβασιούχοι βρίσκονται υπό απόλυση με τη λήξη της σύμβασης τους.
Χρήματα για την δασοπροστασία και την συντήρηση των κρουνών και των δεξαμενών είναι και αυτά πετσοκομμένα.

Οι ιδιωτικοποιήσεις της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ σημαίνουν μεγαλύτερους κινδύνους από το δίκτυο ηλεκτροδότησης που παραμένει ασυντήρητο και αδυναμία να υπάρχει παροχή νερού από τα αντλιοστάσια σε κρίσιμες στιγμές.

Την ίδια ώρα εξ αιτίας των βάρβαρων περικοπών στην Υγεία άνθρωποι πέθαναν από αναπνευστικά προβλήματα ενω το Σωτηρία αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη σε προσωπικό και κατάρρευση της λειτουργίας του. Στη περιοχή της Ραφήνας υπολειτουργούν όλα τα κέντρα Υγείας.

Δεν θα επιτρέψουμε στους δημαγωγούς της ΝΔ και της ακροδεξιάς να παριστάνουν τις αθώες περιστερές και τους σωτήρες, όταν έχουν χρόνια τώρα στηρίξει τις άθλιες πολιτικές των περικοπών και της καταστροφής του περιβάλλοντος.

Το εργατικό κίνημα πρέπει να μπει τώρα μπροστά ώστε να υπάρξει άμεση αλληλεγγύη και στήριξη στους πυρόπληκτους. Απαιτούμε την άμεση στήριξη των οικογενειών των νεκρών. Στέγαση όλων των πυρόπληκτων με φροντίδα του κράτους. Άμεση καταβολή αποζημιώσεων και απαλλαγή από την φορολογία και τον ΕΝΦΙΑ.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση εδώ και τώρα να σταματήσει τη δολοφονική πολιτική των πλεονασμάτων του 3.5% για να ξεπληρωθεί το χρέος για χάρη μιας χούφτας Τραπεζιτών, του ΔΝΤ και της ΕΕ. Να διαγράψει το χρέος και όχι τις ζωές και τις ανάγκες μας.

Να χρηματοδοτήσει τώρα την πυροσβεστική υπηρεσία, προχωρώντας σε άμεση αποστρατιωτικοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος, σε μαζικές προσλήψεις και μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων, σε αγορά πυροσβεστικών αεροπλάνων, ελικοπτέρων και οχημάτων. Να χρηματοδοτήσει άμεσα την δασοπροστασία με την διάνοιξη δικτύων δασικών δρόμων, αντιπυρικών λωρίδων, την συντήρηση των δεξαμενών και κρουνών.

Είναι ώρα το εργατικό κίνημα να μπει μπροστά για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές από την καταστροφική μανία ενός συστήματος που βουλιάζει στη κρίση και να επιβάλουμε ότι επιτέλους δεν θα πληρώνουμε με φόρο αίματος τα ματωμένα πλεονάσματα τους.
Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση