GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία υποχρεωτικής σύνταξης των νόμιμων μουφτήδων της Θράκης

Σε υποχρεωτική συνταξιοδότηση με τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας τους υποχρεώνει τους Μουφτήδες, τροπολογία που κατατέθηκ...

Σε υποχρεωτική συνταξιοδότηση με τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας τους υποχρεώνει τους Μουφτήδες, τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Επίσης οι Μουφτείες της Θράκης καταχωρούνται υποχρεωτικά στο ηλεκτρονικό μητρώο θρησκευτικών λειτουργιών που τηρεί το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στην τροπολογία που φέρει τις υπογραφές του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, αναφέρεται ότι ως προς τη θητεία των Μουφτήδων, στόχος είναι να μπορεί η πολιτεία να προγραμματίζει την ομαλή διαδοχή στην υπηρεσία. Οι υπηρετούντες Μουφτήδες και Τοποτηρητές που έχουν υπερβεί το όριο ηλικίας, συνεχίζουν να υπηρετούν και να ασκούν κανονικώς και πλήρως τα καθήκοντά τους για ένα διάστημα μέχρι δύο μήνες από την έναρξη ισχύος της τροπολογίας ώστε να υπάρξει ο αναγκαίος χρόνος επιλογής των Τοποτηρητών ή των νέων Μουφτήδων.

Η ρύθμιση αποσκοπεί στην εκπλήρωση της αρχής της συνέχειας στη δημόσια υπηρεσία της Μουφτείας ενώ με διάταξη που έχει περιληφθεί στο κείμενο της τροπολογίας δίνεται νομοθετική εξουσιοδότηση ώστε με απόφαση του υπουργού Παιδείας να μπορεί να παρατείνεται η προβλεπόμενη προθεσμία για την κατ΄ εξαίρεση πρόσληψη σε θέσεις Ιεροδιδασκάλων, Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας αποφοίτων Ιεροσπουδαστηρίων Εχίνου και Κομοτηνής ή πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με δεκαετή προϋπηρεσία στο αντικείμενο.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ, Πηγή φωτογραφίας: ant1news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση