GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έφυγε από τη ζωή ο χρυσός Ολυμπιονίκης Οδυσσέας Εσκιτζόγλου

Έφυγε την Κυριακή από την ζωή σε ηλικία 86 ετών ο ιστιοπλόος και Ολυμπιονίκης, Οδυσσέας Εσκιτζόγλου. Υπήρξε -μαζί με τον τότε διάδ...

Έφυγε την Κυριακή από την ζωή σε ηλικία 86 ετών ο ιστιοπλόος και Ολυμπιονίκης, Οδυσσέας Εσκιτζόγλου. Υπήρξε -μαζί με τον τότε διάδοχο Κωνσταντίνο και τον Γιώργο Ζαΐμη- μέλος του πληρώματος του σκάφους «Νηρεύς», που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο της κλάσης Dragon στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΟΕ αναφέρει: «Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με μεγάλη λύπη της, ανακοινώνει ότι ο Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοϊας Οδυσσέας Εσκιτζόγλου έφυγε την Κυριακή από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών, κάνοντας πιο «φτωχή» την Ολυμπιακή και αθλητική οικογένεια της Ελλάδας.

Ο Οδυσσέας Εσκιτζόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960 με το σκάφος «Νηρεύς» στην κατηγορία Dragon, με τον τότε Διάδοχο Κωνσταντίνο και το Γιώργο Ζαΐμη.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στον Πειραιά στις 3 Μαΐου 1932 και έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το 1956, σε αγώνες με σκάφη τύπου Lightning ως αθλητής του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά. Αναδείχθηκε πέντε φορές πρωταθλητής Ελλάδας, ήταν Πρωταθλητής Ευρώπης αλλά και Μεσογειονίκης, ενώ είχε πετύχει και πολλές ακόμα σημαντικές διεθνείς διακρίσεις.

Πήρε μέρος και σε ακόμα δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1964 στο Τόκιο, όταν κατετάγη στην 8η θέση με τον Θέμη Μαγουλά και τον Γιώργο Ζαΐμη, αλλά και το 1968 στο Μεξικό, όταν έφτασε στην 15η θέση με τον Αναστάσιο Βογιατζή και τον Γιώργο Ζαΐμη.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης, αλλά και όλα τα μέλη της Ολομέλειας, εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους, στην οικογένεια του σπουδαίου Οδυσσέα Εσκιτζόγλου, αλλά και σε όλους τους οικείους του».

Ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, Γιάννης Παπαδημητρίου, σε μήνυμά του ανέφερε: «Ο Οδυσσέας ήταν πάντα ενεργό μέλος του ομίλου μας. Πάντα πρόθυμος να βοηθήσει όποιον είχε ανάγκη και χρειαζόταν βοήθεια, ειδικότερα τους μικρούς αθλητές. Η παρουσία του ήταν πάντα ευχάριστη και χαρούμενη, τα λόγια του μετρημένα, το βλέμμα του ήρεμο.

Ο ΙΟΠ χαιρετά ένα μεγάλο κομμάτι της τεράστιας ιστορίας του. Στα χρόνια που πέρασαν ο Οδυσσέας υπήρξε πρωτεργάτης στην εδραίωση και ανάπτυξη του αθλήματος στον όμιλο. Με την ευρύτητα των απόψεών του, με τη σεμνότητα και το αψεγάδιαστο ήθος του, συνέβαλλε πάντοτε στην διάδοση του αθλήματος. Η οξύτητα και η αντιπαλότητα ήταν πρακτικές που δεν εξέφραζαν το προσωπικό του ήθος. Για αυτό και κατάφερε να κερδίσει το σεβασμό, την εκτίμηση και την αναγνώριση όλων».

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί την Τετάρτη 29 Αυγούστου στις 13:00 στο Κοιμητήριο του Βύρωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση