GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που έπεσε κοντά στη Σπάρτη

Εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη το πρωί στην περιοχή μεταξύ Σπάρτης και Καλαμάτας, με αποτέλεσμα να...

Εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη το πρωί στην περιοχή μεταξύ Σπάρτης και Καλαμάτας, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο κυβερνήτης, επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου.

Το Τ-2 Buckeye, είναι αμερικανικής κατασκευής, δικινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος. Είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

Η προμήθεια 40 εκπαιδευτικών αυτού του τύπου το 1976 αναμόρφωσε ριζικά το σύστημα αεροπορικής εκπαίδευσης. Οι δυνατότητες του νέου εκπαιδευτικού στην προκεχωρημένη εκπαίδευση και στην εκπαίδευση όπλων δεν μπορούσαν να συγκριθούν με αυτές των Τ-33 που αντικατέστησαν.

Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε έξι πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί.

Το αεροσκάφος φέρει τρίχρωμη παραλλαγή πράσινου, καφέ και άσπρου.

Τεχνικά χαρακτηριστικά/Επιδόσεις

Πλήρωμα: 2 (εκπαιδευτής και εκπαιδευόμενος)

Κινητήρες: 2 J-85-GE-4Α/ Ώση: 2.950 λίβρες έκαστος

Εκπέτασμα Πτερύγων: 11.6μ

Μήκος: 11.8μ

Μέγιστη ταχύτητα: 840 km/h ή 0.85 Mach

Μέγιστο ύψος: 13.800μ. ή 45.200 πόδια

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση