GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόεδρος ΠΟΑΣΥ για τη φονική πυρκαγιά: Είδα πολύ μικρούς ανθρώπους σε πολύ μεγάλες θέσεις ευθύνης - ΒΙΝΤΕΟ

«Θέλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό γιατί δεν μπορέσαμε να φέρουμε το αποτέλεσμα ώστε να μην θρηνούμε ανθρώπινες ζωές. Η ...

«Θέλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό γιατί δεν μπορέσαμε να φέρουμε το αποτέλεσμα ώστε να μην θρηνούμε ανθρώπινες ζωές. Η ανθρώπινη ζωή είναι αναντικατάστατη και δεν μπορείς να κάνεις κάτι στην περίπτωση που χάνεται η ζωή» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος μιλώντας στο Blue Sky, αναφορικά με τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.
«Με τόσα θύματα έπρεπε την επόμενη μέρα να υπάρξουν παραιτήσεις. Είδα πολύ μικρούς ανθρώπους σε πολύ μεγάλες θέσεις ευθύνης και αυτό δεν μου αρέσει» πρόσθεσε ο κ. Γερακαράκος, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «για να κάνεις το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας πρέπει να καλέσεις πάνω από 40 ανθρώπους. Αυτά τα λέω γιατί οι πολίτες πρέπει να μάθουν κάποια πράγματα που δεν τα ξέρουν».
«Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι χάσαμε ανθρώπους. Δεν είναι νούμερα για να πεις ότι χάσαμε 100 ανθρώπους και τι θα γίνει. Είναι ψυχές, μπορεί να ήταν στο σπίτι μας και αν δεν αντιδράσουμε κάθε φορά θα έχουμε απώλεια ζωών». «Θρηνούμε θύματα σε κατοικημένη περιοχή» συμπλήρωσε ο κ. Γερακαράκος.
Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ πρόσθεσε πως «η εντολή εκκένωσης δόθηκε. Όταν εγώ στις 18:30 το απόγευμα τηλεφώνησα στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα η φωτιά έφτανε προς τα εκεί. Μετά πήρα στο Αρχηγείο και μου είπαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος. Στη συνέχεια μίλησα με τον πρόεδρο των Αξιωματικών που ήταν στο κέντρο επιχειρήσεων και μου είπαν "πάρτε τους και φύγετε. Θα καούν όλοι". Στις 20:00 - 20:30 έφυγαν όλα τα παιδιά από τις κατασκηνώσεις».
Δείτε το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση