GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στέρηση υπηκοότητας σε πέντε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών της Αυστραλίας

Οι αρχές της Αυστραλίας αποφάσισαν τη στέρηση της υπηκοότητας πέντε προσώπων που είχαν ενταχθεί στις τάξεις της τζιχαντιστικής οργ...

Οι αρχές της Αυστραλίας αποφάσισαν τη στέρηση της υπηκοότητας πέντε προσώπων που είχαν ενταχθεί στις τάξεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος πριν από μερικά χρόνια, γνωστοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών την Πέμπτη.

Τα πέντε πρόσωπα αυτά, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, όλα τους με διπλή υπηκοότητα, δεν θα επιτραπεί να εισέλθουν ποτέ ξανά στη χώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου.

Ο Aυστραλός υπουργός Εσωτερικών Πίτερ Ντάτον τόνισε πως τα πέντε πρόσωπα αυτά «έδρασαν εναντίον των συμφερόντων της Αυστραλίας» συμμετέχοντας «σε τρομοκρατικές δραστηριότητες» και «ουσιαστικά έθεσαν εαυτούς εκτός της κοινότητας των Αυστραλών».

«Η στέρηση της αυστραλιανής υπηκοότητας για όσους έχουν διπλή υπηκοότητα και ενέχονται στην τρομοκρατία είναι μια πτυχή-κλειδί της αντίδρασης της Αυστραλίας στον διεθνή βίαιο εξτρεμισμό και στην τρομοκρατία», πρόσθεσε.

Οι ταυτότητες των πέντε δεν δημοσιοποιήθηκαν. Σύμφωνα με το αυστραλιανό ραδιοφωνικό δίκτυο ABC, πρόκειται για ανθρώπους μεταξύ 20 και 40 ετών· κάποιοι εξ αυτών έχουν μάλιστα ενημερωθεί πως θα στερηθούν την υπηκοότητα.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η δεξιά κυβέρνηση της Αυστραλίας λαμβάνει το συγκεκριμένο μέτρο.

Πέρυσι ο Χάλεντ Σάρουφ, μαχητής του Ισλαμικού Κράτους, έγινε ο πρώτος Αυστραλός ο οποίος στερήθηκε την υπηκοότητά του. Μερικούς μήνες αργότερα, έγινε γνωστό ότι σκοτώθηκε σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση