GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις μέσω προσωπικής διαφοράς

Μειώσεις που ξεκινούν από τα 20 ευρώ και φτάνουν ακόμη και έως τα 700 ευρώ έβγαλε ο επανυπολογισμός με τα ποσά των «προσωπικών δια...

Μειώσεις που ξεκινούν από τα 20 ευρώ και φτάνουν ακόμη και έως τα 700 ευρώ έβγαλε ο επανυπολογισμός με τα ποσά των «προσωπικών διαφορών» στις επικουρικές συντάξεις, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής".

Ο επανυπολογισμός έγινε για 764.594συνταξιούχους που έχουν αποχωρήσει έως και 31/12/2014 και λαμβάνουν επικουρική από ένα σύνολο 23 Ταμείων τα οποία έχουν ενσωματωθεί στο ΕΤΕΑΕΠ.

Κατά μέσο όρο, οι προσωπικές διαφορές βγαίνουν στα 127 ευρώ.

Ο πίνακας του επανυπολογισμού που δημοσιεύει ο «Ελεύθερου Τύπου» της Κυριακής, δείχνει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τα ποσά των επικουρικών συντάξεων που προέκυψαν με τον επανυπολογισμό του νόμου 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου) έχουν προσωπικές διαφορές-μεώσεις πάνω και από 250 ευρώ σε σχέση με την επικουρική που λαμβάνουν σήμερα οι συνταξιούχοι.

Αυτή είναι η λεγόμενη «προσωπική διαφορά», δηλαδή το ποσό κατά το οποίο η νέα σύνταξη υπολείπεται της σημερινής μετά τον επανυπολογισμό.

Βάσει του νόμου 4472/2017 που ψήφισε η κυβέρνηση, προβλέπεται η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από την 1/1/2019 τόσο από τις κύριες όσο, εν προκειμένω, και από τις επικουρικές συντάξεις που επανυπολογίζονται.

Η μείωση, ωστόσο, που θα έχει ένας συνταξιούχος μετά την κατάργηση της «διαφοράς» τόσο στην κύρια όσο και στην επικουρική δεν θα ξεπερνά το 18% της σύνταξης που λαμβάνει.

Αυτό σημαίνει ότι ένας συνταξιούχος του ΙΚΑ που έχει σήμερα επικουρική 300 ευρώ, αλλά με τον επανυπολογισμό η νέα σύνταξη πέφτει στα 170 ευρώ, έχει προσωπική διαφορά 130 ευρώ, δηλαδή η νέα επικουρική έχει μείωση 43% από αυτή που παίρνει σήμερα.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση