GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ για τους δυο στρατιωτικούς! «Ε, όχι και ήρωες, πρέπει να τιμωρηθούν...»

  Nico Mastorakis     ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΑΤΕ... ... καλα μου φανταράκια, μπορω να σας τα χωσω, ετσι; Ασφαλεις, υγιεις και στη αγκαλια της ...

 Nico Mastorakis  
 ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΑΤΕ...
... καλα μου φανταράκια, μπορω να σας τα χωσω, ετσι; Ασφαλεις, υγιεις και στη αγκαλια της μανουλας σας, δακρυα χαράς, αλλα οχι πιο πέρα, οχι αλλο, οχι αλλες παρατες και κιβδηλοι ηρωϊσμοι. Υπηρξατε αμελεις και απροσεκτοι, κανοντας τσαρκα στο χιονι, μπηκατε σε Τουρκικο εδαφος, αναστατωσατε εναν ολοκληρο λαο, απασχολησατε τη διεθνη διπλωματια, μεινατε στη φυλακη οπου σας πηγαινοφερναν σχεδον σιδεροδεσμιους και σε περιπλεκτικη αγκαλιτσα με την Ζανταρμα, και μετα ηρθε η λαϊκιστικη υπερβολη αυτου του λαού που χωρις ταρατατζουμ δεν ζει. Την ημερα της αποφυλακισης σας, αντι ο Στρατος να στειλε ενα μικρο μεταγωγικο, εστειλε ο υπερφίαλος Ανεγκεφαλος το Εμπραέρ. Big production. Epic.

Κωλογλειφτες αρχηγοι, ενστολοι και υπουργοι επισης του κώλου, κανανε μαζι σας ντιρινταχτα στη διαδρομη και βγαζατε ολοι μαζι σέλφι. Γινατε δηλαδη εργαλεια προβολης των μωρών, ενστολων και μη. Κι οταν φτασατε, αντι να σας μαντρωσουν σε ενα στρατιωτικο τζιπ και να σας πανε για debriefing (πρωταρχικο μελημα οταν καποιος εχει ανακριθει επι μηνες και δεν ξερει η πολιτεια τι εχει πει) ηρθε και το Χοιρινο (σιγα που θα εχανε τα photo op) για να σας φιλησει και να σας ευχαριστησει που βαλατε τη χωρα σας σε κινδυνο και ρημαξατε τις δηθεν καλες σχεσεις μας με τη δηθεν φίλη Τουρκία. Kαι στο φιναλε, το πιο τερατωδες, αποδοση τιμων!

Τωρα με τον αρχηγο σας και τα υπουργίδια θα εισαστε πια buddy-buddies και σε λιγο θα πουλησετε και τα δικαιωματα της εθνικης μας περιπετειας να γινουν βιβλιο, θα σας δωσουν και προαγωγη αντι να σας κλεισουν μεσα -- και ζωη χαρισαμενη. Λες και η απερισκεψια κι ο ερασιτεχνισμος σας (δεδομενου οτι εισαστε επαγγελματιες στρατιωτικοι κι οχι νεοσυλλεκτοι) να "χαθειτε" στα συνορα και να περπατατε ανεμελοι και χαζοχαρουμενοι επι 300 μετρα, δεν εβαλε αυτη τη χωρα και τον λαο της σε περιπετειες. Λες και δεν ξοδευτηκε πλέριο κρατικο χρημα (δικο μας, απο τον ιδρωτα μας) για ταξιδια μεγαλοσχημων ανεπαγγελτων και δικηγορους, διπλωματες, να΄τες, φα'τες. Λες και σας ειχαμε στειλει να μας φερετε την Πόλη και μας τη φερατε, θριαμβευτες.
Αλλα λογια, ν' αγαπιομαστε...

Aliki Papachela
Επειδή έχουμε μπερδέψει λίγο τα μπουτάκια μας καλοκαιριάτικο, άλλο να χαίρεσαι που απελευθερώθηκαν τα δυό στρατιωτάκια κι άλλο να τους ανακηρύσσεις ήρωες.
Χώρια ότι τρείς μέρες τώρα ακούμε τι έφαγαν, αν έκλασαν κι αν κατούρησαν.
Ηρωες γιατί; Το πρωθυπουργικό αεροπλάνο γιατί; Η υποδοχή ηρώων γιατί; Πήρανε την Πόλη και δεν το καταλάβαμε;
Χάθηκαν και πέρασαν τα σύνορα. Το ότι ο σουλτάνος εκμεταλλεύτηκε το γεγονός δεν τους κάνει ήρωες.
Το ότι αντιμετώπισαν με αξιοπρέπεια την πολύμηνη κράτησή τους, δεν είναι ηρωϊσμός, υποχρέωση είναι. Υποτίθεται ότι υπηρετούν την πατρίδα φυλάγοντας τα σύνορα, δεν τους κάνει ήρωες το ότι χάθηκαν.
Χαρήκαμε που απελευθερώθηκαν, αλλά ως εκεί.

Βασίλειος Τσάμης
Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί του στρατού ξηράς που ήταν στα χέρια των Τούρκων και απελευθερώθηκαν πρόσφατα, αιχμαλωτίστηκαν κατά την διάρκεια περιπόλου στα σύνορα με την Τουρκία.
Οι Τούρκοι ισχυρίστηκαν ότι τους έπιασαν σε τουρκικό έδαφος στο προγεφύρομα του Κάραγατσ. Η επίσημη ελληνική θέση η οποία υποστηρίχτηκε και στο τουρκικό δικαστήριο είναι ότι έχασαν τον δρόμο λόγω των καιρικών συνθηκών.
Συμπέρασμα :
1. Το περιστατικό έφερε στην επιφάνεια τον τρόπο λειτουργίας των ενόπλων δυνάμεων . Οι ένοπλες δυνάμεις , με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας, είναι μειωμένης επιχειρησιακής ικανότητας και τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα, λόγω της νέας δομής των ενόπλων δυνάμεων για εξοικονόμηση πόρων
2.Στην παρούσα φάση βολεύει την πολιτική ηγεσία ο χαρακτηρισμός ήρωες επειδή κρύβει τις κυβερνητικές ευθύνες. Γιατί ήρωες? Από δω και πέρα όποιος στρατιώτης υποπέσει σε λάθος κατά την διάρκεια περιπολίας θα παίρνει τιμητική άδεια αντί για τιμωρία?
3. Το περιστατικό ανέδειξε και το ζήτημα της ατομικής ετοιμότητας του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού. Ένα μεγάλο ποσοστό του προσωπικού δεν είναι «μάχιμοι» λόγω παχυσαρκίας πράγμα το οποίο σημαίνει ότι η φυσική άσκηση είναι άγνωστη λέξη στις ένοπλες δυνάμεις.

Πάνος Ιατρίδης
Οι απόψεις πολλές και διαφορετικές. Τιμωρία πρέπει να υπάρξει! Βάλε τους σε ένα γραφείο, βάλε τους να καθαρίζουν πατάτες. Ο επαγγελματισμος δεν έχει ερμηνείες! Πόσο μάλλον όταν από ένα λάθος ή χώρα έχει τρεχάματα 6 μήνες! Επιτέλους σε αυτή τη χώρα να μην τα δικαιολογούμε όλα...!

Antypas Karipoglou
Τώρα που οι άνθρωποι βρίσκονται με τους δικούς τους, ας μιλήσουμε και λίγο σοβαρά. Η Ελλάδα έπρεπε να κάνει τα πάντα για να απελευθερωθούν οι δύο στρατιωτικοί. Είναι απαράβατη αρχή να μην εγκαταλείπεται κανένα στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων. Από κει και πέρα, η μόνη λογική συνέχεια είναι να ελεγχθούν πειθαρχικά και, πιθανώς, ποινικά. Επιτέλους, δεν έκαναν κάτι ηρωικό, μαλακία έκαναν! Ανθρώπινη, ναι, την πλήρωσαν ήδη ακριβά με 5,5 μήνες δύσκολης κράτησης, ναι, αλλά δεν παύει να είναι μαλακία. Ακριβώς επειδή ένα κράτος οφείλει να προστατεύει τους πολίτες του και ιδίως τα στελέχη των ενόπλων του δυνάμεων, το σφάλμα τους θα μπορούσε να πάρει τεράστιες διαστάσεις.Η αποστολή του πρωθυπουργικού αεροσκάφους για να τους φέρει, η συνοδεία και η παρουσία υπουργών στην υποδοχή και, κυρίως, το τιμητικό άγημα (!) είναι καραγκιοζιλίκια αισχίστου είδους, προσβλητικά για τις ένοπλες δυνάμεις. Και διαλύουν κάθε έννοια πειθαρχίας, ελέγχου και σοβαρότητας. Πώς στμπ θα ασκήσει πειθαρχική εξουσία ο διοικητής τους, όταν τους υποδέχεται με τιμές ηρώων ο ΥΠΕΘΑ; Ό,τι κάνει ο κυβερνητικός εσμός είναι υποκριτικό, γελοίο και μόνο στόχο έχει το πολιτικό κέρδος.

Panagiotis Kostoulas
Όχι, δεν πιστεύω ότι είναι ήρωες οι δύο στρατιωτικοί.
Πιστεύω ότι έκαναν ένα ανθρώπινο λάθος που λόγω συγκυριών το πλήρωσαν ακριβά.
Από αυτό όμως μέχρι του σημείου να διαβάζω ποστ ότι πρέπει να ελεγχθούν πειθαρχικά και ποινικά (!!!) η απόσταση είναι χαώδης.
Σιγά μην τους πάμε και στο εκτελεστικό απόσπασμα για ένα ανθρώπινο λάθος που στο κάτω κάτω της γραφής έχει συμβεί κατά κόρον στη συγκεκριμένη περιοχή χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.
Η Ελλάδα είναι η χώρα της υπερβολής.
Και στην αποθέωση και στο ανάθεμα.

Greta Christofilopoulou
Προς τι όλο αυτό;
Χαιρετούρες και προσοχές απο τους στρατονόμους επειδή κάποιοι παραβίασαν τα σύνορα και συνελήφθησαν αμαχητί;
Στις παράτες που αποτελούν τροφή για το πόπολο είμαστε αξεπέραστοι.
Συγνώμη που σας χαλάω το «ηρωικό κλίμα» και το υποτιθέμενο θαύμα. Η Τούρκοι μας γλέντησαν κανονικά και πηραν την πολυπόθητη εφαρμογή της Σαρία απο τους Μουφτήδες που θα διορίζουν οι ιδιοι στη Θράκη.

Γιάννης Κανελλάκης
Ωραίες οι φιέστες, οι υπερβολικοί πανηγυρισμοί, οι...παιδικίστικες και...μαμαδίστικες εκδηλώσεις για τους δύο στρατιωτικούς, αλλά τώρα ήρθε η ώρα για την "στρατιωτική και τιμημένη στολή." Δηλαδή, θα συνεχίσουν να την φορούν η το ¨"Σύνταγμα και η Δημοκρατία" θα τους την αφαιρέσουν! Στρατιωτικοί κύκλοι λένε ότι "αν από τις ανακρίσεις προκύψουν στοιχεία για εσχάτη προδοσία, σε βάρος της ασφάλειας και της κυριαρχίας της χώρας τότε ίσως και να αποταχτούν από το στράτευμα!" Τα υπόλοιπα για την "προκλητική και μεσαιωνική" υποδοχή και το σεργιάνι από "χωρίον εις χωρίου" κρίνεται από τους Έλληνες πολίτες και την... ιστορία! Το ευχάριστο είναι τώρα πλέον ότι είναι ελεύθεροι μετά από διπλωματικές και άλλες παρασκηνιακές κινήσεις της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλ.Τσίπρα προσωπικά! Όσο για κάποιους πολιτικούς αρχηγούς (και του κ.Μητσοτάκη),η είδηση τους... βρήκε με τις βερμούδες σε πισίνες, σε ξαπλώστρες με τα πούρα τους ,σε κότερα και σε μπαράκια με το σύνθημα "λευτεριά στη Βόρεια Μύκονο". Αυτά προς το παρόν...

«Αν δεν τους έπιαναν οι Τούρκοι, αυτό το καταλάθος σουλάτσο στην Τουρκία θα σήμαινε μάλλον μια μικρή ποινή. Τώρα που τους συνέλαβαν οι Τούρκοι, σημαίνει ευμενέστατη μετάθεση!» έγραψε ο Vic Panz σχολιάζοντας τις πληροφορίες για μετάθεση στις Βρυξέλλες.

«Πραγματικά, η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία: με ποια λογική θα επιβραβευτούν οι δυο αξιωματικοί και δεν θα ελεγχθούν πειθαρχικά, όταν οποιοσδήποτε ένστολος τιμωρείται για απείρως ασημαντότερα παραπτώματα ή παραλείψεις;» σχολίασε ο Δημήτρης Αλεξίου. «Τι σχέση έχει η προσπάθεια απελευθέρωσης κι επανόδου τους στην Ελλάδα, με τον αναγκαίο πειθαρχικό έλεγχο; Στρατιωτικοί είναι, διάολε, όχι μικρά παιδάκια! Τι παράδειγμα θα πάρουν οι υφιστάμενοί τους; Ότι αν κάνεις ένα μικρό λάθος τιμωρείσαι, ενώ μ’ ένα ένα χοντρό λάθος, επιβραβεύεσαι κιόλας; Ήδη, το ότι τους υποδέχτηκε τιμητικό άγημα (!) στο αεροδρόμιο είναι απαράδεκτο! Μπορεί ο Καμένος να θέλει να εκμεταλλευτεί πολιτικάντικα το γεγονός, μα η ουσία παραμένει: η απαράδεκτη επιβράβευση των παραπτωματιών! Ναι, να γίνει κάθε προσπάθεια για την επιστροφή τους, ναι, να ανακουφιστούν απ’ τις συνέπειες της κράτησής τους κλπ, αλλά επιβράβευση όχι!»

«Δεν μιλάμε δεν μιλάμε, αλλά όλα έχουν ένα όριο. Τόσους μήνες σωπαίναμε από σεβασμό στην αγωνία των γονιών δυο φυλακισμένων νέων ανθρώπων» έγραψε η Έλενα Ακρίτα. «Τωρα όμως που η υπόθεση έχει αίσιο τέλος, πιάσαμε τα θαύματα και τα ηρωιλίκια. Παγίδα ξεπαγίδα του Ερντογάν, οι δυο στρατιωτικοί συνελήφθησαν γιατί παραβίασαν τουρκικό έδαφος. Χαιρομαστε πολύ που γύρισαν, αλλά ας περιμένουμε και το πόρισμα της ΕΔΕ πριν τους στησουμε ανδριάντα στη μέση της πλατειας.»

«Η Ελλάδα των πανηγυριων και των άκρων», σχολίασε ο Αντωνης Τσαπαρας. «Εντάξει χαρήκαμε για την επάνοδο των νέων. Προς τι όμως όλο αυτό το τιμητικό πανηγύρι; Δύο μέρες τώρα ψάχνω να βρω κάτι που μου διαφεύγει. ΗΡΩΕΣ και ΗΡΩΙΣΜΟΣ. Αν κάποιος νομίζει ότι μπορεί χωρίς φανατισμους και εμμονές να μου το εξηγήσει, ας προσπαθήσει.»

1 σχόλιο

  1. Πάντα είμαστε υπερβολικοί .....Η φιέστα έγινε για να εξιλεωθεί η πολιτική ηγεσία , που από την αρχή , δεν παραδέχτηκε ότι συνελήφθησαν εντός ελληνικού εδάφους από τούρκους καταδρομείς .....Έτσι το θέμα έγινε πιό "απαλό "

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση