GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κόντρα ναυτικών - εφοπλιστών για την απεργία της ΠΝΟ

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ των ναυτών και των εφοπλιστών στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Βασίλη Λυριτζή και του Δημήτρη Καμπουράκη...

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ των ναυτών και των εφοπλιστών στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Βασίλη Λυριτζή και του Δημήτρη Καμπουράκη αναφορικά με την προγραμματισμένη απεργία της ΠΝΟ της 3ης Σεπτεμβρίου.

''Υπόλογοι και υπεύθυνοι για την απεργία είναι η κυβέρνηση και οι εφοπλιστές'' τονίζει η πανελλήνια ένωση ναυτών εμπορικού ναυτικού.

''Είναι εκτός πραγματικότητας, ξέρετε κανέναν άλλο κλάδο που να έχει δοθεί αύξηση 5%; Δεν υπάρχουν κέρδη στις εταιρείες, είναι παραμύθια'', υποστηρίζει η ένωση εφοπλιστών.

"Είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο να στοχοποιείται η απεργία των ναυτεργατών για την οποία βασική ευθύνη έχει η κυβέρνηση και εφοπλιστές που αρνούνται να ικανοποιήσουν τα στοιχειώδη αιτήματα. Υπόλογοι και υπεύθυνοι για την απεργία και τα προβλήματα που ενδεχομένως προκύψουν είναι η κυβέρνηση και οι εφοπλιστές. Υπάρχει χρόνος αν θέλουν να κάνουν μία στροφή, να δώσουν λύσεις και θετικές απαντήσεις'', δήλωσε στον Real Fm 97,8 ο πρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης ναυτών εμπορικού ναυτικού Αντώνης Νταλακογιώργος.

"Τα αιτήματα της απεργίας δεν αφορούν αποκλειστικά τις συλλογικές συμβάσεις. Εντέχνως έγινε μία προσπάθεια από την κυβέρνηση και τον προηγούμενο υπουργό να φανεί ότι τα αιτήματα αφορούν μόνο τις συλλογικές συμβάσεις. Δεν είναι μία διένεξη που αφορά αποκλειστικά τη σύμβαση, εμπλέκονται και ζητήματα που αφορούν το κοινωνικο- ασφαλιστικό και τα εργασιακά για τα οποία η κυβέρνηση, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, δεν έχει δώσει καμία απάντηση", πρόσθεσε.

Ο κ. Νταλακογιώργος υποστήριξε ότι τα τελευταία χρόνια, ''η ακτοπλοϊα είναι κερδοφόρα για τους εφοπλιστές με κέρδη που ξεπερνούν τα 150 εκατομμύρια'', αν και όπως τόνισε ''αν έγιναν λαθεμένες επιλογές για το πως επένδυσαν τα κεφάλαιά τους, είναι θέμα που αφορά τις εταιρείες".

Επίσης, ο πρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης ναυτών εμπορικού ναυτικού σημείωσε ότι "οκτώ χρόνια η ανανέωση των συμβάσεων γίνεται με μηδενικές αυξήσεις. Η αύξηση που ζητάμε είναι 5% και οι εφοπλιστές αντιπροτείνουν διετή σύμβαση με 0,5%. Είναι απαράδεκτο το επίπεδο των αυξήσεων, το απορρίπτουμε και δεν κάνουμε καθόλου κουβέντα" .

"Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να πετύχει η απεργία και να κλιμακωθεί αν συνεχιστεί η αδιάλλακτη στάση", κατέληξε λέγοντας ο κ. Νταλακογιώργος.

Ακούστε το ηχητικό:

''Είναι εκτός πραγματικότητας, ξέρετε κανέναν άλλο κλάδο που να έχει δοθεί αύξηση 5%; Προτείναμε να υπογραφεί συλλογική σύμβαση με αύξηση 1%, αυτό που είναι μέσα στις δυνατότητές μας. Είμαστε σε πάρα πολύ δύσκολη περίοδο, δεν υπάρχουν κέρδη. Είναι παραμύθια", δήλωσε στον Real fm 97,8 ο πρόεδρος του Συνδέσμου επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας Μιχάλης Σακέλλης.

"Δεν υπάρχουν κέρδη, η ακτοπλοϊα από το 2009 έχει χάσει 1 δις σε ζημιές . Έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε σταθερούς τους μισθούς. Προτείναμε να υπογραφεί συλλογική σύμβαση με αύξηση 1%, αυτό που είναι μέσα στις δυνατότητές μας", πρόσθεσε ο κ. Σακέλλης τονίζοντας πως "οι ναυτικοί, είναι ένα σκληρό επάγγελμα και δικαίως αμείβονται πολύ καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο στην στεριά. Οι μισθοί στη θάλασσα αρχίζουν από 2.500 ευρώ και φτάνουν ως τις 11.000 ευρώ".

Αναφερόμενος στην απεργία, ο κ. Σακέλλης υποστήριξε ότι ''έχουμε κάνει μία πρόταση και δεν έχουμε πάρει απάντηση. Μακάρι να γίνει αποδεκτή η πρότασή μας. Ούτε μας άκουσαν. Θέλουν να κάνουν απεργία. Πρέπει να το ξανασκεφτούν, να επικρατήσει η λογική".

"Είμαστε συνεργάτες και φίλοι με τους ναυτικούς και τους αγαπάμε, μαζί προσπαθούμε να επιβιώσουν οι εταιρείες. Ό,τι μπορούμε κάνουμε", κατέληξε λέγοντας ο κ. Σακέλλης.

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση