GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσαβούσογλου: Συμφωνήσαμε με τη Ρωσία την κατάργηση των θεωρήσεων για ορισμένους Τούρκους

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας σε πρεσβευτές στην Άγκυρα δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να κατα...

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας σε πρεσβευτές στην Άγκυρα δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να καταργήσει το καθεστώς βίζας για ορισμένες κατηγορίες Τούρκων πολιτών.

"Συμφωνήσαμε με τη Ρωσία για την κατάργηση των θεωρήσεων για επιχειρηματίες και κατόχους επίσημων διαβατηρίων", ανέφερε το πρακτορείο ΙΤΑR TASS επικαλούμενο τον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμός TRT. Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου, η ρωσοτουρκική ομάδα εργασίας θα συζητήσει το συγκεκριμένο ζήτημα μετά τις 24 Αυγούστου.

Τα “επίσημα διαβατήρια” αφορούν διαβατήρια ανώτερων Τούρκων αξιωματούχων και διπλωματών.

Το 2010 υπογράφηκε μια συμφωνία με βάση την οποία οι πολίτες των δύο χωρών θα μπορούσαν να εισέλθουν στη Ρωσία και την Τουρκία για περίοδο έως και 30 ημερών χωρίς βίζα. Την 1η Ιανουαρίου 2016, η Μόσχα ανέστειλε τη λειτουργία καθεστώτος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης με την Άγκυρα.

Στις 15 Απριλίου του 2016, η Άγκυρα εισήγαγε την επιβολή καθεστώτος θεωρήσεων κατά των Ρώσων πολιτών που εισέρχονται στην Τουρκία με υπηρεσιακά διαβατήρια. Οι κάτοχοι διπλωματικών και εσωτερικών διαβατηρίων θα μπορούσαν να επισκεφθούν την Τουρκία χωρίς βίζα. Την 1η Ιουνίου του 2016, η τουρκική πλευρά επέκτεινε το καθεστώς βίζας κατά των επαγγελματιών οδηγών και των συνοδών τους που έχουν ρωσική υπηκοότητα και πραγματοποιούν μεταφορές φορτίων και επιβατών στην Τουρκία.

Τον Οκτώβριο του 2016, η τουρκική πλευρά έθεσε το ζήτημα της κατάργησης των περιορισμών θεωρήσεων που είχαν εισαχθεί νωρίτερα. Ωστόσο, μετά τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία Αντρέι Καρλόφ στις 19 Δεκεμβρίου 2016, η Μόσχα αποφάσισε να παγώσει τις διαπραγματεύσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Πηγή πληροφοριών: tass.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση