GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συναγερμός στην Κεντρική Μακεδονία για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Σε επιφυλακή είναι οι δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας για τον ιό του Δυτικού Νείλου. Ωστόσο, η ύφεση του φαινομένου δεν αναμένεται ...

Σε επιφυλακή είναι οι δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας για τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Ωστόσο, η ύφεση του φαινομένου δεν αναμένεται πριν από το τέλος του Σεπτεμβρίου. Στη συνεδρίαση του ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονία ανακοινώθηκε πως στην περιοχή καταγράφηκαν 47 κρούσματα και τρεις θάνατοι.

«Η ΠΕΔ ούτε ανησυχεί, ούτε εφησυχάζει. Ενημερωνόμαστε τακτικά και καθημερινά, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Έχουν ληφθεί έγκαιρα τα μέτρα και άρχισαν οι ψεκασμοί. Οι πληθυσμοί των κουνουπιών αυξήθηκαν λόγω των έντονων βροχοπτώσεων» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Αμπελόκηπων- Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Υποστήριξε πως οι ψεκασμοί γίνονται απο την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έπειτα από υποδείξεις των δήμων και, επίσης, διατύπωσε την εκτίμηση πως από το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται ύφεση του φαινομένου, ενώ παράλληλα καθαρίζονται τα ρέματα.

Την απαραίτητη ενημέρωση στους δημάρχους για τον ιό του Δυτικού Νείλου έκανε ο γεωπόνος και σύμβουλος ανάπτυξης της ΠΕΔΚΜ, Λάζαρος Παρασκευαΐδης, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά ότι κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου αναμένεται να εμφανιστούν και τις δύο πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου, όχι όμως με την ίδια ένταση. Επίσης είπε πως αν οι κλιματικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για τα κουνούπια (ζέστη και υγρασία) ίσως παρατηρηθεί η εμφάνιση μεμονωμένων κρουσμάτων μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου, κυρίως σε νέες περιοχές.

Ο κ. Παρασκευαΐδης, παρουσιάζοντας τις ενέργειες που απαιτούνται από δω και πέρα, είπε στους δημάρχους πως θα πρέπει να συνεχιστούν οι ψεκασμοί ακμαιοκτονίας (από εδάφους και αέρος) στο ήδη συνεχιζόμενο πρόγραμμα καταπολέμησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να περιοριστεί η ένταση της επιδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση