GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλμπαϊράκ: Η Τουρκία δεν θα προσφύγει στο ΔΝΤ

Στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε μεεπενδυτές ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας και γαμπρός του Τούρκου προέδρου, Μπεράτ Αλμπα...

Στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε μεεπενδυτές ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας και γαμπρός του Τούρκου προέδρου, Μπεράτ Αλμπαϊράκ διαβεβαίωσε πως η χώρα του κατανοεί πλήρως και αναγνωρίζει όλες τις εσωτερικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει και θα βγει ισχυρότερη από την τρέχουσα αστάθεια.

Επίσης, επεσήμανε ότι η Τουρκία ασχολείται αυτήν τη στιγμή με την αντιμετώπιση της ανωμαλίας που έχει δημιουργηθεί στην αγορά και πως ο τραπεζικός τομέας της είναι υγιής και ισχυρός. Ακόμη σημείωσε ότι η Τουρκία ουδέποτε εφάρμοσε μέτρα εκτός των αγορών και πως οι έλεγχοι κεφαλαίων δεν θα βρεθούν ποτέ στην ημερήσια διάταξη.

Υπογράμμισε πως η χώρα θα εφαρμόσει περαιτέρω δημοσιονομικούς περιορισμούς και θα επικεντρωθεί στην αύξηση του πρωτογενούς πλεονάσματος. "Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η ευελιξία στην αγορά εργασίας αποτελούν επίσης προτεραιότητα" είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Αλμπαϊράκ, η Τουρκία δεν σχεδιάζει να προσφύγει στη στήριξη του ΔΝΤ και θα επιτύχει τον δημοσιονομικό στόχο της μέσω της μείωσης των δαπανών. Θα επικεντρωθεί επίσης στην προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων.

Επιπλέον, δήλωσε πως η Τουρκία δεν θα διαστάσει να παράσχει υποστήριξη στον τραπεζικό τομέα και υποστήριξε πως δεν υπήρξαν τελευταία μεγάλες αναλήψεις από τις τράπεζες.

Ο Τούρκος ΥΠΟΙΚ τόνισε επίσης πως η Τουρκία δεν θα συμβιβαστεί στο θέμα της δημοσιονομικής πειθαρχίας και πως η μείωση του πληθωρισμού αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα.

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση