GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φιλίππου: Δεν υπήρχε χρόνος να γίνει οργανωμένη απομάκρυνση - ΒΙΝΤΕΟ

Έντεκα ημέρες μετά τη φονική πυρκαγιά που άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς και ο κατάλογος των θυμάτων αυξάνεται συνεχώς. Αναζητούντ...

Έντεκα ημέρες μετά τη φονική πυρκαγιά που άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς και ο κατάλογος των θυμάτων αυξάνεται συνεχώς. Αναζητούνται ακόμα ευθύνες για την τραγωδία και συγκεκριμένα για το εάν και πότε δόθηκε εντολή εκκένωσης των περιοχών που επλήγησαν από την καταστροφική φωτιά.

"Κάθε περιστατικό πυρκαγιάς, είναι και διαφορετικό. Εδώ ήταν ένα ακραίο περιστατικό, που τουλάχιστον από την εμπειρία μου, δεν θυμάμαι να έχει ξανασυμβεί. Πέρσι, που είχε τρεις μέρες συνεχόμενες φωτιές στον Κάλαμο, ο αέρας ήταν 6, 7, 8 μποφόρ, έβλεπες τη φωτιά πού κατευθυνόταν και προλαβαίναμε και ανακοινώναμε να φύγει ο κόσμος. Τώρα δεν υπήρχε ο χρόνος να γίνει", ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή "Από νωρίς", ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου.

"Μιλάμε παντού για εκκένωση. Ο όρος δεν υπάρχει. Υπάρχει οργανωμένη απομάκρυνση μέσα στην οδηγία που έχουμε από την Πολιτική Προστασία, που εκεί εμπλέκεται ο Δήμος και η Περιφέρεια, όταν έχεις τον χρόνο. Η εκκένωση που λέτε, αλλά ο ορισμός είναι απομάκρυνση του πληθυσμού, είναι ένα προληπτικό μέτρο. Βλέπεις το συμβάν. Εκεί δίνει εντολή η Διεύθυνση Πυροσβεστικής στην Αυτοδιοίκηση να απευθυνθεί προς τον κόσμο να απομακρυνθεί. Εδώ δεν υπήρξε αυτό το πράγμα, λόγω της έντασης και του χρόνου. Εδώ, απόλυτη ευθύνη για την απομάκρυνση των ανθρώπων, έχει η Πυροσβεστική διότι είναι πλέον ο μόνος που μπορεί να είναι μέσα στη φωτιά. Απαγορεύεται να μπει οποιοσδήποτε άλλος", πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο από το "Ε":

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση