GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκουρλέτης: Θα ήταν άδικο να αξιολογήσουμε τον Τόσκα περιοριζόμενοι μόνο στα γεγονότα των τελευταίων ημερών - ΒΙΝΤΕΟ

Το χαρτοφυλάκιο Προστασίας του Πολίτη παρέλαβε ο ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, το πρωί του Σαββάτου, από τον παραιτηθέντ...

Το χαρτοφυλάκιο Προστασίας του Πολίτη παρέλαβε ο ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, το πρωί του Σαββάτου, από τον παραιτηθέντα αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

O υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι αναλαμβάνει σε μία δύσκολη στιγμή και δήλωσε ότι προτεραιότητα είναι για την κυβέρνηση να ανακουφίσει όσο είναι δυνατόν, αυτούς που αντιμετώπισαν τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς, αλλά ταυτόχρονα να πάει σε βάθος για τις αιτίες αυτής της ανείπωτης τραγωδίας.

Παράλληλα, τόνισε ότι επιβάλλεται η δημιουργία ενός ισχυρού οργανισμού πολιτικής προστασίας με βάση τις μεγάλες κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη μας και τις διαχρονικές παθογένειες αυτής της χώρας με τον τρόπο που έχτισε τις πόλεις της. Πρέπει οι νόμοι και οι κανόνες να ψηφίζονται και να εφαρμόζονται, ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης και συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει θα κάνει τομές και θα συγκρουστεί με συμφέροντα, ενώ τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τον επανασχεδιασμό της πολιτικής προστασίας.

Αναφερόμενος στον κ. Τόσκα. είπε ότι «θα ήταν άδικο να αξιολογήσουμε το έργο της παρουσίας του με βάση τα όσα συνέβησαν από τις 23 Ιουλίου και έπειτα».

«Μέσα σε αντίξοες συνθήκες δημοσιονομικής στενότητας, μεγάλων ελλείψεων στις υποδομές, ο Νίκος Τόσκας έκανε μια εξαιρετική δουλειά. Θα ήταν άδικο να αξιολογήσουμε την παρουσία του περιοριζόμενοι μόνο στα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Αντιλαμβάνομαι ότι τόσο για την αστυνομία, όσο και για την πυροσβεστική υπάρχει ανάγκη μέσα από την αποτίμηση, να βρουν πιο ισχυρές, με πιο υψηλό το φρόνημα, γιατί θα βρεθούν αντιμέτωπα με δύσκολες συνθήκες και πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Αυτή είναι η διαρκής αποστολή των δύο αυτών σωμάτων. Αυτοί οι ένστολοι θα κληθούν και τα επόμενα χρόνια να δράσουν και να επιτελέσουν το καθήκον τους. Ας αφήσουμε τη γλυκεία πολιτεία της πολιτικής κερδοσκοπίας και ας σταθούμε όλοι μαζί. Είναι απαίτηση των πολιτών. Η κριτική να γίνει με αποτελεσματικό τρόπο. Θέλω να ευχηθώ να μην βρεθούμε ξανά μπροστά σε παρόμοιες καταστάσεις. Είναι βέβαιο ότι θα έρθουν κι άλλες φορές δύσκολες συγκυρίες. Ευχαριστώ τον Νίκο και προσωπικά και εκ μέρους της κυβέρνησης. Είναι ανιδιοτελής και υπερασπιστής των ιδεών και των αξιών του», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση