GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έτοιμο ευρωπαϊκό πραξικόπημα για την Ιταλία!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας - « Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο θρίαμβος του απόλυτου καπιταλισμού που...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας-

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο θρίαμβος
του απόλυτου καπιταλισμού που...
κήρυξε πόλεμο
στην τελευταία δύναμη που θα ήταν ικανή να του αντισταθεί:
τα Κυρίαρχα εθνικά δημοκρατικά Κράτη»

Σχετικό: Προετοιμάζουν πραξικόπημα στην Ιταλία!

Όταν ο φιλόσοφος της Ιταλικής αριστεράς Diego Fusaroνωστός και με πρόσφατη ελληνική έκδοση ενός εκ των βιβλίων του στην Ελλάδα Και πάλι ο Μαρξ - Το φάντασμα που επιστρέφει, εκδόσεις ΚΨΜ-, που επισημαίνει: «Ξανά ο Μαρξ. Το φάντασμά του συνεχίζει να πλανάται στην Ευρώπη και στον κόσμο, παρότι υπάρχει η επιθυμία να εξορκιστεί. Ο νεκρός για τον οποίο μιλάμε είναι ακόμα ακμαίος και δεν έχει σταματήσει να διασπείρει τον πανικό μεταξύ των ζώντων, καταγγέλλοντας τις αντιφάσεις ενός κόσμου στον οποίο το πραγματικό απέχει μακράν από το νοούμενο ως λογικό...», μιλάει για Ευρωπαϊκό πραξικόπημα στην Ιταλία και η καθεστηκυία ευρωπαϊκή "αριστερά" μαζί με την ευρωπαϊκή δεξιά στηρίζουν το πραξικόπημα, κάτι συμβαίνει.
"Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε";
Ούτε ο γιαλός είναι στραβός, ούτε στραβά αρμενίζουμε... Απλώς, το υπερεθνικό κεφάλαιο έκανε ιδιοκτησία του την ευρωπαϊκή "μεταρρυθμιστική αριστερά", έχοντας ήδη στις υπηρεσίες του την δεξιά.


«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι επειδή επίκειται καταιγίδα...
Το μπουρίνι πλησιάζει όλο και κοντύτερα στην Ιταλία...
Έχει ήδη αποφασιστεί από καιρό κι η καταιγίδα θα ξεσπάσει με τη θέληση των κυρίων απάτριδων της παγκοσμιοποίησης, την χρηματοπιστωτική τάξη των κυρίων του ανταγωνισμού χωρίς σύνορα,
αυτών που ηττήθηκαν στις εκλογές της 4ης Μάρτη 2018,
όταν ο Ιταλικός Λαός σθεναρά και με περηφάνια ψήφισε εναντίον της παγκοσμιοποίησης της δυστυχίας και υπερασπίστηκε τη στήριξη των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων των εθνικών λαϊκών μαζών, των σκλάβων της ανασφάλειας στην εργασία, και ηττήθηκαν οι φορείς της παγκοσμιοποίησης.
Τώρα είναι ευρέως γνωστό πως η δημοκρατία ως ελεύθερη έκφραση ψήφου σήμερα, υπάρχει όταν οι μάζες ψηφίζουν εναντίον όσων αποφασίστηκαν σε άλλους τόπους με αντιδημοκρατική μέθοδο από την πλουτοκρατική χρηματοπιστωτική ελίτ.
Όταν παράγεται μια διαφωνία μεταξύ της θέλησης του Δήμος [Λαού] και την αυταρχική επιλογή της ελίτ, πρέπει με όποιο κόστος να υπερισχύσει η δεύτερη και αυτό έρχεται να συμβεί τώρα στην Ιταλία.
Η τούρμπο-καπιταλιστική χρηματοπιστωτική ελίτ ενορχηστρώνει μια γιγαντιαία και άγρια αντίδραση. Το γνωρίζουμε γιατί μας το δίδαξε ο Γκράμσι: "Όταν η κυρίαρχη τάξη χάνει τη συγκατάθεση και της απομένει μόνον η κυριαρχία, είναι αναγκασμένη να προστρέξει στη βία". Προστρέχει στο "μηχανικό εμπόδιο" όπως το κατονομάζει ο Γκράμσι.
Έτσι είναι πιθανό σύντομα, βρισκόμαστε τώρα στον Αύγουστο 2018, η κυρίαρχη χρηματοπιστωτική τάξη οργανώνει μια μεγαλειώδη αντίδραση για να ανατρέψει την ιταλική κυβέρνηση.
Πως;
Υποθέτω πως είναι δύο οι πιθανές οδοί.
Η πρώτη είναι εκείνη του δικαστικού πραξικοπήματος, βασισμένη σ' εκείνο το μοντέλο των "καθαρών χεριών" του 1992. (Σημ. 1)
Η δεύτερη, σε συνδυασμό, με χρηματοπιστωτικό πραξικόπημα, βασισμένη σ' εκείνο το στρατιωτικό-οικονομικό μοντέλο της κυβέρνησης Monti του 2011. (Σημ. 2)
Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να μην βρεθούμε απροετοίμαστοι. Κυρίως για να οργανώσουμε την αντίδραση που θα υπερασπιστεί το εθνικό, λαϊκό στοιχείο από το στραγγαλισμό της χρηματοπιστωτικής ελίτ.
Έτοιμοι ν' αντιδράσουμε!»

(Σημ. 1) Με ευθύνη των ΜΜΕ φαντάζει "περίεργη" αν όχι προκλητική η αναφορά του Diego Fusaro στην υπόθεση "καθαρά χέρια" της Ιταλίας, γιατί η δημοσιογραφία σε διατεταγμένη υπηρεσία ΠΟΤΕ δεν έδωσε την πραγματική διάσταση, αλλά άφησε να περάσει στην ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη πως έγινε εξυγίανση του πολιτικού συστήματος από τη διαπλοκή.
Στην πραγματικότητα ο Bettino Craxi πλήρωσε ακριβά την σύγκρουσή του με τις ΗΠΑ... (Bettino Craxi: "Η ελευθερία μου, ισοδυναμεί με τη ζωή μου"...).
Ήταν αδύνατον να είναι ανεκτός ένας Ευρωπαίος πρωθυπουργός και σοσιαλιστής, που από το βήμα της βουλής και το πρωθυπουργικό έδρανο τόνιζε: «Ο ένοπλος αγώνας των Παλαιστινίων είναι νόμιμος».
Όπως ακριβώς ήταν αδύνατον να είναι ανεκτός ένας Ευρωπαίος πρωθυπουργός και σοσιαλιστής,ο Ανδρέας Παπανδρέου που δεν αναγνώρισε ποτέ το "κράτος του Ισραήλ".
Ήταν μια επανάληψη του αντίστοιχου βρώμικου '89 εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου, για να καταλάβει την ιταλική κυβερνητική εξουσία η "εκσυγχρονισμένη και μεταρρυθμιστική ευρωπαϊκή αριστερά" (πρώην Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας) και να υλοποιηθούν οι "ευρωπαϊκές" πολιτικές του υπερεθνικού κεφαλαίου. Στην Ελλάδα απέτυχαν να σπιλώσουν τον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά κατόρθωσαν μετά τον θάνατο του ηγέτη να "εκσυγχρονίσουν και μεταρρυθμίσουν" το κόμμα του Παπανδρέου και να έχουμε κυβέρνηση "αριστερά", του αδελφού του ΚΚΙ κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ με πυρήνα το "ευρωκομμουνιστικό" ΚΚΕ εσωτερικού.
(Σημ. 2) O Mario Monti, δοτός πρωθυπουργός της Ιταλίας ως αναγκαίος "τεχνοκράτης" και συν-αδελφός του αντίστοιχου δικού μας δοτού πρωθυπουργού Παπαδήμου, στην παγκόσμια μασονική στοά (τι ειρωνία... μια στοά που καταγγέλλει κι η Ευρωπαϊκή Ένωση), την  “Trilateral Commission”, αλλά και... Draghi, Papadimos, Monti: le putsch de Goldman Sachs sur l'Europe ... Membre de la Trilatérale et du groupe de Bilderberg.

Αυτά συμβαίνουν στη γειτονική Ιταλία.
Είδατε να γίνεται κάποια κινητοποίηση στην πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα για να υποστηριχθεί ο αγώνας που δίνει σήμερα αυτή η κυβέρνηση και στο όνομα και δικαιώματα όλων των λαών της Ευρώπης;
Δεν προβληματίζει το γεγονός πως ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα χαρακτηρίζουν αυτή την κυβέρνησης "ακροδεξιά, ρατσιστική, ξενόφοβη, ομόφοβη...";
Αν αυτή η ιταλική κυβέρνηση ακολουθήσει το "σύνδρομο Τσίπρα" κι υποταχθεί, ή στραγγαλιστεί θα είναι μία ακόμη νίκη του υπερεθνικού κεφαλαίου. Αλλά και μία ακόμη προδοσία των όποιων κινημάτων και κομμάτων έχουν σημείο αναφοράς την "αριστερά".
Ο αριστερός φιλόσοφος Diego Fusaro τα είπε όσο πιο απλά μπορούν να ειπωθούν.

"Και πάλι ο Μαρξ - Το φάντασμα που επιστρέφει", εκδόσεις ΚΨΜ
Ξανά ο Μαρξ. Το φάντασμά του συνεχίζει να πλανάται στην Ευρώπη και στον κόσμο, παρότι υπάρχει η επιθυμία να εξορκιστεί. Ο νεκρός για τον οποίο μιλάμε είναι ακόμα ακμαίος και δεν έχει σταματήσει να διασπείρει τον πανικό μεταξύ των ζώντων, καταγγέλλοντας τις αντιφάσεις ενός κόσμου στον οποίο το πραγματικό απέχει μακράν από το νοούμενο ως λογικό.
Η επανεκκίνηση από τον Μαρξ είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε για να βγούμε στο δρόμο ενός διαλεκτικού αντικαπιταλισμού, που οδηγεί τη σκέψη και τη δράση του ανθρώπινου είδους στην τελική απελευθέρωση από τη δικτατορία του κεφαλαίου, με στόχο μία δημοκρατική κοινωνία ελεύθερων, ίσων και αλληλέγγυων ατόμων, ο Μαρξ συνεχίζει να είναι ο "πυρανίχνευση" ενός άλυτου προβλήματος που δεν έχει σταματήσει να μας καταδιώκει. Η σκέψη του δεν παύει να μας δείχνει ότι στον κόσμο του υποτιθέμενου "τέλους μιας ιστορίας" λείπει ακόμα κάτι. Η απλότητα, που είναι τόσο δύσκολο να επιτευχθεί...

Diego Fusaro


«Το σημείο εκκίνησης είναι "εθνικό"
κι απ' αυτό το σημείο εκκίνησης πρέπει
να λάβεις τις αποφάσεις των κινήσεων»
Antonio Gramsci, Quaderni del carcere, σελ. 1729.


 
Σχετικά με την επίθεση εναντίον του ιταλικού λαού και της νέας ιταλικής κυβέρνησης, από την "αριστερά" και τη "δεξιά":
* Προετοιμάζουν πραξικόπημα στην Ιταλία!
 

3 σχόλια

  1. 400 ύποπτα ραδιοσήματα


    Δεν υπάρχει θρησκεία που επίσημα να έχει το δόγμα ότι «ο Θεός έχει πλάσει ανθρώπους μόνο στη Γη,παντού αλλού το πολύ-πολύ να υπάρχουν ζώα».Άτομα θρησκειών όμως υποστηρίζουν ατομικά αυτό το δόγμα, και το υποστηρίζουν πιο έντονα κάποιοι από τους ραββίνους του ιουδαϊσμού,που φτάνουν στο σημείο να λένε ότι οι εξωγήινοι είναι ζώα,όχι άνθρωποι,ακόμα και αν μπορούν να κάνουν διαστρικά ταξίδια (διότι λέει δεν έχουν ηθική,αφού δεν έχουν λάβει τον ηθικό νόμο,που έχει δοθεί μόνο στο όρος Σινά στη Γη στον Μωυσή...).Οπότε αν ποτέ λάβουμε αναμφισβήτητο μη φυσικό ραδιοσήμα από κάπου στον Γαλαξία ή το Σύμπαν,κατ' αυτούς θα είναι από εξωγήινα ζώα εξελιγμένα τεχνολογικά,όχι από εξωγήινους ανθρώπους...Άλλωστε η εκπομπή τέτοιων ραδιοσημάτων
    είναι απείρως ευκολότερη από τα διαστρικά ταξίδια.Το πρόγραμμα SERENDIP έχει εντοπίσει περίπου 400 ύποπτα ραδιοσήμτα,που όμως δεν αποδεικνύονται ούτε ότι προέρχονται από εξωγήινους,ούτε ότι δεν προέρχονται,βλ. Wikipedia στο λήμμα "Search for Extraterrestrial Intelligence": Πάντως προσωπικά λέω ότι επειδή υπάρχουν
    άλλοι 4 γαλαξιακοί κύριοι βραχίονες (και διαιρώντας διά 2) θεωρώ ότι το να υπάρχουν (τουλάχιστο) άλλοι 2 πλανήτες με ανθρώπους στον Γαλαξία μας είναι πιθανότερο από το να είναι η Γη μας ο μοναδικός τέτοιος πλανήτης σ' αυτόν.
    Υστερόγραφο :
    Ιδού τί είπε αυτός ο αρχιραββίνος (~2004) ότι οι εξωγήινοι είναι ζώα,
    ακόμα και αν μπορούν να κάνουν διαστρικά ταξίδια
    The Head Rabbi of Donbass Pinkhas Vishetsky : " If you are asking about UFOs as
    alien craft or aliens themselves, it is probable because Judaism doesn't exclude the
    possibility that God has created life on other planets (it is mentioned in the Talmud).
    By maintaining the opposite we will limit the omnipotence of God . Extraterrestrials
    might be so perfect from technical or biological point of view that they are able
    to move between the stars,watch the humans and intervene into the life on Earth -
    like the animal species on our planet. According to Judaism, they cannot be defined
    as civilizations . Judaism regards being civilized as the ability of intellect to
    distinguish between good and evil. And this can only be done through the Torah
    since its author is the Almighty himself, that is the only one who knows the truth.
    Only terrestrials humans have the Torah . It was given to the Jews on Mount Sinai
    with an order from God to reveal it to all the peoples on Earth . There can never be
    two Torahs because the Torah is the truth and the truth is always unique. As
    extraterrestrials don't have the Torah we can't consider them civilized despite any
    technical achievements, the complexity of organization or behaviour. They can only
    be regarded as animals,not humans. An example would be dolphins (intellectwise),
    beavers and termites (constructwise) and birds (because of their ability to cover
    long distances quickly)".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ
    Ιδού τί είπε (~2004) αυτός ο αρχιραββίνος της περιοχής του Ντόνμπας της Ουκρανίας
    ότι οι εξωγήινοι είναι ζώα,και ας μπορούν να κάνουν διαστρικά ταξίδια :

    Ο Επικεφαλής Ραββίνος του Ντόνμπας Pinkhas Vishetsky:
    «Αν ρωτάς για τα ΑΤΙΑ ως διαστημόπλοια των εξωγήινων ή ως τους ίδιους τους εξωγήινους,
    είναι πιθανό,διότι ο Ιουδαϊσμός δεν αποκλείει τη δυνατότητα ότι ο Θεός έχει δημιουργήσει ζω σε άλλους πλνήτες (αναφέρεται στο Ταλμούδ).Εμμένοντας στο αντίθετο θα περιορίζαμε την
    παντοδυναμία του Θεού.Οι εξωγήινοι θα μπορεί να είναι τόσο τέλειοι από τεχνολογικής
    ή βιολογικής άποψης,ώστε είναι ικανοί να μετακινούνται ανάμεσα στα άστρα,να παρακολουθούν τους ανθρώπους να παρεμβαίνουν στη ζωή στη Γη-όπως τα είδη των ζώων στον πλανήτη μας.Σύμφωνα με τον Ιουδαϊσμό δεν μπορούν να οριστούν ως πολιτισμοί.Ο Ιουδαϊσμός θεωρεί το να είσαι πολιτισμένος ως την ικανότητα της διάνοιας να ξεχωρίζει το καλό από το κακό.Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω του Τοράχ,αφού ο συγγραφέας του είναι ο ίδιος ο Παντοδύναμος,που είναι ο μόνος που γνωρίζει την αλήθεια.Μόνο γήινοι άνθρωποι έχουν το Τοράχ.Δόθηκε στους Εβραίους στο Όρος Σινά με εντολή από τον Θεόν να το αποκαλύψουν σε όλους τους λαούς στη Γη.Ποτέ δεν μπορεί να είναι δύο Τοράχ,διότι το Τοράχ είναι η αλήθεια και η αλήθεια είναι πάντα μοναδική.Καθώς οι εξωγήινοι δεν έχουν το
    Τοράχ δεν μπορούμε να τους θεωρήσουμε πολιτισμένους παρά τα όποια τεχνολογικά επιτεύγματα,την πολυπλοκότητα του οργανισμού ή της συμπεριφοράς.Μπορούν μόνο να θεωρηθούν ως ζώα,όχι ως άνθρωποι.Ένα παράδειγμα μπορεί να είναι τα δελφίνια (κατά τη νοημοσύνη),οι κάστορες και οι τερμίτες (κατά την κατασκευαστικότητα) και τα πουλιά (εξ αιτίας της ικανότητας τους να καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις γρήγορά)».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΗ ΒΕΡΣΙΟΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ
    400 ύποπτα ραδιοσήματα


    Το πρόγραμμα SERENDIP έχει εντοπίσει περίπου 400 ύποπτα ραδιοσήμτα από σημεία του Γαλαξία,του Σύμπαντος,που όμως δεν αποδεικνύονται ούτε μη φυσικά,τεχνητά,προερχόμενα από εξωγήινη νοημοσύνη,αλλά ούτε και φυσικά,βλ. Wikipedia στο λήμμα "Search for Extraterrestrial Intelligence"(=«Αναζήτηση για Εξωγήινη Νοημοσύνη»).
    Πάντως η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας των ραδιοσημάτων έχει έναν προοδευτικό αντίκτυπο στην κοινωνία και στους θρησκευτικούς ηγέτες.Δεν υπάρχει θρησκεία που επίσημα να έχει το δόγμα ότι «ο Θεός έχει πλάσει ανθρώπους μόνο στη Γη,παντού αλλού το πολύ-πολύ να υπάρχουν ζώα».Άτομα θρησκειών όμως υποστηρίζουν ατομικά αυτό το
    δόγμα, και το υποστηρίζουν πιο έντονα,πιο οργανωμένα,κάποιοι από τους ραββίνους του ιουδαϊσμού (της σιωνιστικής μερίδας,όχι της μη σιωνιστικής μερίδας),που φτάνουν στο σημείο να λένε ότι : Οι εξωγήινοι είναι ζώα,όχι άνθρωποι,ακόμα και αν μπορούν να κάνουν διαστρικά ταξίδια,διότι δεν έχουν ηθική,διότι δεν έχουν λάβει τον ηθικό νόμο,που έχειδοθεί μόνο στο Όρος Σινά στη Γη στον Μωυσή...).Για περισσότερα δείτε την Υποσημείωση.Οπότε αν ποτέ λάβουμε αναμφισβήτητο μη φυσικό ραδιοσήμα από κάπου στον Γαλαξία ή το Σύμπαν,κατ' αυτούς θα είναι από εξωγήινα ζώα εξελιγμένα τεχνολογικά,όχι από εξωγήινους ανθρώπους...Άλλωστε η εκπομπή τέτοιων ραδιοσημάτων είναι απείρως ευκολότερη από τα διαστρικά ταξίδια (που θεωρώ ότι μάλλον είναι αδύνατα για όλους).
    Υποσημείωση :
    Ιδού τί είπε (~2004) αυτός ο αρχιραββίνος της περιοχής του Ντόνμπας της Ουκρανίας
    ότι οι εξωγήινοι είναι ζώα,και ας μπορούν να κάνουν διαστρικά ταξίδια :

    Ο Επικεφαλής Ραββίνος του Ντόνμπας Pinkhas Vishetsky :
    «Αν ρωτάς για τα ΑΤΙΑ ως διαστημόπλοια των εξωγήινων ή ως τους ίδιους τους εξωγήινους,είναι πιθανό,διότι ο Ιουδαϊσμός δεν αποκλείει τη δυνατότητα ότι ο Θεός έχει δημιουργήσει ζωή σε άλλους πλανήτες (αναφέρεται στο Ταλμούδ).Εμμένοντας στο αντίθετο θα περιορίζαμε την παντοδυναμία του Θεού.Οι εξωγήινοι θα μπορεί να είναι τόσο τέλειοι από τεχνολογικής ή βιολογικής άποψης,ώστε είναι ικανοί να μετακινούνται ανάμεσα στα άστρα,να παρακολουθούν τους ανθρώπους να παρεμβαίνουν στη ζωή στη Γη-όπως τα είδη των ζώων στον πλανήτη μας.Σύμφωνα με τον Ιουδαϊσμό δεν μπορούν να οριστούν ως πολιτισμοί.Ο Ιουδαϊσμός θεωρεί το να είσαι πολιτισμένος ως την ικανότητα της διάνοιας να ξεχωρίζει το καλό από το κακό.Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω
    του Τοράχ,αφού ο συγγραφέας του είναι ο ίδιος ο Παντοδύναμος,που είναι ο μόνος που γνωρίζει την αλήθεια.Μόνο γήινοι άνθρωποι έχουν το Τοράχ.Δόθηκε στους Εβραίους στο Όρος Σινά με εντολή από τον Θεόν να το αποκαλύψουν σε όλους τους λαούς στη Γη.Ποτέ δεν μπορεί να είναι δύο Τοράχ,διότι το Τοράχ είναι η αλήθεια και η αλήθεια είναι πάντα μοναδική.Καθώς οι εξωγήινοι δεν έχουν το Τοράχ δεν μπορούμε να τους θεωρήσουμε πολιτισμένους παρά τα όποια τεχνολογικά επιτεύγματα,την πολυπλοκότητα του οργανισμού ή της συμπεριφοράς.Μπορούν μόνο να θεωρηθούν ως ζώα,όχι ως άνθρωποι.Ένα παράδειγμα μπορεί να είναι τα δελφίνια (κατά τη νοημοσύνη),οι κάστορες και οι τερμίτες
    (κατά την κατασκευαστικότητα) και τα πουλιά (εξ αιτίας της ικανότητας τους να καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις γρήγορά)».


    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση