GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μετά τον καύσωνα έρχονται ισχυρές καταιγίδες στη Γαλλία

Τελευταία ημέρα καύσωνα σήμερα στη Γαλλία, όπου αναμένονται πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Ενώ από τη...

Τελευταία ημέρα καύσωνα σήμερα στη Γαλλία, όπου αναμένονται πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.

Ενώ από την Παρασκευή 67 διαμερίσματα ήταν σε πορτοκαλί συναγερμό για καύσωνα, η Météo-France ήρε τον συναγερμό σε 11 από αυτά, στις παράκτιες περιοχές στα νότια και νοτιοδυτικά, όπου η θερμοκρασία είχε φθάσει τη Δευτέρα στους 37 βαθμούς Κελσίου στο Μπορντό.

Ο καύσωνας φθάνει στην κορύφωσή του σήμερα, Τρίτη, όπου στα βορειοανατολικά, στο κέντρο και την παρισινή λεκάνη θα σημειωθούν αυξημένες θερμοκρασίες από 35 έως 39 βαθμούς Κελσίου, ακόμη και 40 βαθμούς κατά τόπους.

Το Μπορντό «αναπνέει» και πάλι, καθώς εκδηλώνονται νεφώσεις και η θερμοκρασία θα φθάσει μόλις τους 29 βαθμούς κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Από τα δυτικά της χώρας θα αρχίσουν να εκδηλώνονται καταιγίδες που μπορεί να είναι κατά καιρούς ισχυρές και να συνοδεύονται από χαλάζι και ανέμους που θα φθάνουν έως και τα 100 χλμ. την ώρα αρχικά στη Νορμανδία (βορειοδυτικά) και στη συνέχεια στην περιοχή του Παρισιού το απόγευμα της Τρίτης, προτού κατευθυνθούν βορειοανατολικά.

Η κατάσταση από την άποψη των συνθηκών για την υγεία είναι ακόμη πιο δύσκολη καθώς ο καύσωνας συνοδεύτηκε σε πολλές περιοχές (Ιλ-ντε-Φρανς, κοιλάδα του Ροδανού, Άλπεις) από αυξημένα επίπεδα όζοντος.

Αποκρινόμενες σε αυτή την κατάσταση οι αρχές μείωσαν το ανώτατο όριο ταχύτητας στα 20 χλμ. την ώρα σε πολλούς οδικούς άξονες, ενώ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των πιο ρυπογόνων οχημάτων σε πολλές πόλεις, κυρίως στο Παρίσι, στη Λυών, στο Στρασβούργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση