GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ούτε μία ημέρα ανοχής" στον Αραχωβίτη - Οι αγρότες ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους για τη ΔΕΘ

Ευρύ κάλεσμα για "δυναμική" συμμετοχή όλων των πολιτών σε όποια κοινωνική τάξη και εάν ανήκουν απευθύνουν οι συντασσόμεν...

Ευρύ κάλεσμα για "δυναμική" συμμετοχή όλων των πολιτών σε όποια κοινωνική τάξη και εάν ανήκουν απευθύνουν οι συντασσόμενοι με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων του πρωτογενούς τομέα, οι οποίοι διεμήνυσαν στον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη ότι δεν του δίνουν "ούτε μία ημέρα ανοχής για να ενημερωθεί".

Συγκεκριμένα, διοργανώνουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 8 Σεπτεμβρίου, στις 18.00 στο άγαλμα Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους, ενόψει της διοργάνωσης της 83ης ΔΕΘ.

"Εφόσον πραγματικά ενδιαφέρεται για το καλό των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, ας φέρει άμεσα τροπολογία στη Βουλή για το ακατάσχετο ύψους 15.000 ευρώ των αγροτών, κάτι που ήδη μας υποσχέθηκε ο προκάτοχός του, Ευάγγελος Αποστόλου", επεσήμανε ο γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας και μέλος της Επιτροπής των Μπλόκων, Κώστας Τζέλλας, προσθέτοντας "αυτή η κίνηση θα αποτελούσε ένα θετικό δείγμα γραφής των προθέσεών του".

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Θόδωρος Παπακωνσταντίνου, υπγράμμισε ότι "ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, φαίνεται να γνωρίζει τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και άρα περιμένουμε από αύριο κιόλας απτές αποδείξεις της δουλειάς του".

Επίσης, η επικεφαλής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμυνταίου, Διαμάντω Κρητικού, σημείωσε "ως νέος άνθρωπος, περιμένουμε από τον νέο υπουργό να ακούει τη γνώμη των ειδικών, δηλαδή εμάς που δουλεύουμε στη γη και όχι των πολλών, που κοιτούν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους".

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, είπε πως οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα "δεν τρώμε το παραμύθι της εξόδου από τα μνημόνια και την κρίση" και υπογράμμισε ότι ο αγροκτηνοτροφικός κλάδος αποτελεί τον "μπροστάρη των αντιστάσεων που προβάλλονται στον ελλαδικό χώρο ενάντια στην πολιτική που ακολουθείται από την ελληνική κυβέρνηση, ως επακόλουθο της πολιτικής που χαράσσει η ΕΕ".

Επεσήμανε ότι η "κινητοποίηση της ΔΕΘ αποτελεί συνέχεια των κινητοποιήσεων που γίνονται όλο τον χρόνο". Ξεκαθάρισε δε ότι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα "αντιπαλεύουμε τα προβλήματά μας στον δρόμο, αφού το διαπραγματευτικό μας όπλο είναι το τρακτέρ μας. Μόνο τότε μας ακούν και μας υπολογίζουν οι κυβερνώντες". Προς απόδειξη αυτού, εντός του καλοκαιριού ζητήσαμε συνάντηση με τον κ. Αποστόλου και ακόμη περιμένουμε απάντηση".

Εκπρόσωποι διάφορων αγροτικών συλλόγων έθεσαν επί τάπητος ορισμένα από τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο στη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου, Μεταξύ των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν είναι το υψηλό κόστος παραγωγής, οι αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές που είναι πλέον συνδεδεμένες και με το εισόδημα, οι υψηλοί φόροι, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις καλλιέργειες τους, αλλά και ζητήματα που αφορούν στον ΕΛΓΑ και που όπως υποστήριξαν πολλοί εξ αυτών "είναι άφαντος και όταν μας αποζημιώνει το κάνει με μεγάλη καθυστέρηση που ξεπερνά και τους 16 μήνες".

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση