GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η τελευταία επιθυμία της Ρίκας Βαγιάνη- Συγκλονίζουν τα λόγια φίλων της

Αυτό το καλοκαίρι έμελλε να είναι το τελευταίο για τη Ρίκα Βαγιάνη, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 χρονών. Η αγαπημένη δημοσιογράφ...

Αυτό το καλοκαίρι έμελλε να είναι το τελευταίο για τη Ρίκα Βαγιάνη, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 χρονών. Η αγαπημένη δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, με την εξαιρετική πένα και το πηγαίο χιούμορ, πάλευε με τον καρκίνο τα τελευταία πέντε χρόνια. Η κατάσταση ήταν δύσκολη, αλλά η ίδια την αντιμετώπιζε με κουράγιο και αξιοπρέπεια.
"Δεν υπάρχει περίπτωση να πεθάνω. Θα μεγαλώσω το παιδί μου", έλεγε στους κοντινούς της ανθρώπους, καθώς πάλευε παλικαρίσια με την αρρώστια. Τελικά, έπειτα από νοσηλεία αρχικά σε δημόσιο νοσοκομείο και στη συνέχεια σε ιδιωτικό, κατέληξε χθες το πρωί, βυθίζοντας στη θλίψη τον 13χρονο γιο της Οδυσσέα, τον σύζυγό της Νίκο Στεφανή, αλλά και τον πατέρα της καρδιάς της, τον αθλητικογράφο, Γιάννη Διακογιάννη.
"Ήξερε ότι αυτό ήταν το τελευταίο της καλοκαίρι", λέει στην Espresso με δάκρυα στα μάτια, η πολύ καλή της φίλη, Νατάσα Ράγιου. "Στις 14 Ιουνίου μου έστειλε ένα μήνυμα. Το τελευταίο της...", αναφέρει. Στο μήνυμα αυτό, η Ρίκα Βαγιάνη προσπαθούσε να της δείξει ότι το παλεύει, ότι θα βγει νικήτρια: "Ρε συ Ράγιου...έχω πάθει μια φαρυγγίτιδα και δεν μιλάω καθόλου, οπότε δεν μπορώ να σε πάρω τηλέφωνο. Είσαι ΟΚ; Όλα καλά τηρουμένων; Επίσης βάλατε κανά καράβι Πάτρα - Κέρκυρα ή να πέσω από το παράθυρο; Φιλάκι, το Ρικάκι", της έγραψε. Σαν να αισθανόταν ότι το τέλος της πλησίαζε και βιαζόταν να ταξιδέψει στο αγαπημένο της νησί παρέα με τους δικούς της ανθρώπους. Αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία της, η οποία και πραγματοποιήθηκε. Το ταξίδι αυτό στην Κέρκυρα η Ρίκα το έκανε μαζί με τον σύζυγό της και το μονάκριβό παιδί της, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου... Εκεί, η δημοσιογράφος απόλαυσε κάθε στιγμή και χάρηκε ιδιαίτερα το κολύμπι στη θάλασσα, που τόσο πολύ αγαπούσε από παιδί.
Μιλώντας για τις δύσκολες, τελευταίες μέρες που η Ρίκα ήταν στην Εντατική, που δεν είχε επαφή με το περιβάλλον, η Νατάσα Ράγιου αναφέρει συγκλονισμένη: "Μόνο για ένα μισάωρο επανήλθε, αναγνώρισε τον σύζυγό της, μίλησαν και ξανάπεσε σε λήθαργο μέχρι που μας αποχαιρέτησε για πάντα". Όπως έγινε μάλιστα γνωστό, από την καλή φίλη της Ρίκας Βαγιάνη, Μαίρη Παναγάκου, τις τελευταίες μέρες την είχαν αποσυνδέσει από τα μηχανήματα, αφήνοντάς την να φύγει ήρεμα.
Η Μαρίκα Ζούλα ή Ρίκα Βαγιάνη, όπως ήταν γνωστή, ήταν κόρη του δημοσιογράφου Οδυσσέα Ζούλα και της Βαρβάρας Δράκου, η οποία έφυγε κι αυτή από τη ζωή πριν από ενάμιση χρόνο. Γεννήθηκε το 1962 και μεγάλωσε στο Παγκράτι. τΟ 1982, αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου.
Ήδη, από το 1979 άρχισε να εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έπαιξε στο Εθνικό, στο Θεσσαλικό, σε αρκετές ταινίες, αλλά και σε σήριαλ, όπως το Μινόρε της Αυγής. Παράλληλα, είχε ήδη αρχίσει και την δημοσιογραφία σε περιοδικά και εφημερίδες, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Ήταν επίσης ιδρυτικό στέλεχος του Protagon, ενώ έχει γράψει και δύο παιδικά βιβλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση