GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρήγας: Δεν τιμούν τη δημοκρατία οι δηλώσεις Άδωνι - Βορίδη - Να πάρουν θέση οι προοδευτικές δυνάμεις

"Ο,τι είναι να γίνει θα συζητηθεί και στα όργανα του κόμματος, ο ανασχηματισμός είναι προνόμιο του πρωθυπουργού. Εγώ υπηρετώ ...

"Ο,τι είναι να γίνει θα συζητηθεί και στα όργανα του κόμματος, ο ανασχηματισμός είναι προνόμιο του πρωθυπουργού. Εγώ υπηρετώ το συλλογικό υποκείμενο. Στη δική μου αντίληψη το "θέλω" το δικό μου δεν είναι μπροστά, σημασία έχει η συλλογική απόφαση" ανέφερε σε συνέντευξή του ο Παναγιώτης Ρήγας.

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 τόνισε πως "ο ανασχηματισμός πρέπει να φέρει "όσο μεγαλύτερη συλλογικότητα γίνεται. Εχουμε πετύχει άλλο τρόπο διακυβέρνησης από τους προηγούμενους. Προέχει η ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης σε συνθήκες εξόδου από τα μνημόνια, με μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας για τη στήριξη του κοινωνικού κράτους. Δεν χρειάζεται να κοπούν οι συντάξεις, οι στόχοι θα επιτευχθούν με άλλους τρόπους. Το ΔΝΤ επέβαλε αυτά τα μέτρα στη βάση εσφαλμένων εκτιμήσεων".

Παράλληλα χαρακτήρισε "ακραίες" τις θέσεις που διατύπωσαν ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης. "Εχουν γίνει όλες οι ενέργειες και διαμορφώνεται κοινωνική συμμαχία απέναντι για παλινόρθωση της δεξιάς και της ακροδεξιάς. Δεν τιμούν τη δημοκρατία αυτά που είπαν οι Βορίδης και Γεωργιάδης στο σταθμό σας και δείχνουν την ποιότητα της σκέψης πολλών στελεχών της ΝΔ. Πρέπει να πάρουν θέση οι κεντροαριστεροί. Τι εννοούν όταν λένε ότι πρέπει να τελειώνουμε με την Αριστερά. Πώς θα την τελειώσουν; Δεν κατάλαβα. Καμία ιδέα δεν απαξιώνεται. Το θέμα είναι αν έχουν ηγεμονικό ρόλο, εάν είναι αποτελεσματικές. Οι ιδέες της ΝΔ έχουν αυταξία αλλά οδηγούν στην κοινωνική καταστροφή. Το ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να μιλάει για αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Τι εννοούν ακριβώς; Με ποιους είναι δηλαδή; Εδώ το ερώτημα είναι ποιοι θέλουν τη στήριξη του κοινωνικού κράτους και ποιοι όχι" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Ρήγας είπε ότι "αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έχουμε σε δήμους και περιφέρειες μια άλλη αντίληψη για την περιφερειακή ανάπτυξη. Είναι προς όφελος των τοπικών κοινωνιών να επικρατήσει αυτή η λογική. Με βάση αυτή την αντίληψη θα κινηθούμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι περιφερειάρχες Κρήτης Στ. Αρναουτάκης και Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρας έχουν παίξει θετικό ρόλο, αλλά δεν πρέπει να συμπεριφέρονται ηγεμονικά".

Τέλος αναφερόμενος στη συμπλήρωση ενός μήνα από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι σημείωσε τα εξής: "Είναι μεγάλος ο πόνος. Η Δικαιοσύνη θα αποδώσει τις ευθύνες. Εχουν σημασία οι θεσμικές αλλαγές για την πρόληψη τέτοιων φαινομένων. Και οι πολίτες πρέπει να έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία. Αυτά δεν ακυρώνουν ότι η τραγωδία αυτή είναι τέτοιου μεγέθους που δεν μπορείς να πεις και πολλά. Ηταν μια ακραία κατάσταση. Ποτέ δεν θα είναι εύκολο αλλά θα πρέπει να βρίσκονται λύσεις για την αντιμετώπιση ακόμη και ακραίων φαινομένων. Με ταχύτατο ρυθμό έχουν γίνει οι καταγραφές και η στήριξη των πυρόπληκτων. Φυσικά και πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση