GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έσβησε ήσυχα στον ύπνο της η Τάμι, ο γηραιότερος ιπποπόταμος σε αιχμαλωσία

Σε βαθύ γήρας έσβησε ήσυχα στον ύπνο της η Τάμι, ο γηραιότερος ιπποπόταμος σε αιχμαλωσία, σε ηλικία 59 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση...

Σε βαθύ γήρας έσβησε ήσυχα στον ύπνο της η Τάμι, ο γηραιότερος ιπποπόταμος σε αιχμαλωσία, σε ηλικία 59 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση από τον ζωολογικό κήπο της Ιερουσαλήμ μέσω facebook.

Όπως αναφερόταν στην ανακοίνωση του "Βιβλικού Ζωολογικού Κήπου", "βρήκαμε την Τάμι, άψυχη στη λίμνη του αφρικανικού τμήματος".

Η Τάμι ήταν ο μοναδικός ιπποπόταμος που είχε απομείνει στον ζωολογικό κήπο μετά τον θάνατο του αρσενικού Μάτι πριν από 15 χρόνια, καθώς η ίδια ήταν υπέργηρη, αφού οι ιπποπόταμοι συνήθως ζουν 40-50 χρόνια.

Μολονότι ήταν η "βασίλισσα" του αφρικανικού τμήματος, ανάμεσα στις καμηλοπαρδάλεις, τους ρινόκερους και τις ζέβρες, ο ζωολογικός κήπος δεν θέλησε να κάνει περισσότερες ανακοινώσεις παρά μόνο ότι όλοι "την αγαπούσαν και την τιμούσαν".

"Είναι μια δύσκολη μέρα για όλους μας. Αισθανόμαστε σαν να χάσαμε έναν φίλο", σχολίασε ένας υπάλληλος, ο Γκιλάντ Μοσέ, στον ιστότοπο της εφημερίδας Ισραέλ Χαγιόμ.

Ο Βιβλικός Ζωολογικός Κήπος ιδρύθηκε το 1939 στο δυτικό τμήμα της Ιερουσαλήμ και φιλοξενεί 250 είδη ζώων, για τα περισσότερα εκ των οποίων υπάρχουν αναφορές στην Αγία Γραφή.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση