GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναφορά Σπίρτζη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για το ακατάσχετο του επιδόματος ενίσχυσης στους πυρόπληκτους

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης κατέθεσε την Τρίτη αναφορά προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να...

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης κατέθεσε την Τρίτη αναφορά προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες που αφορούν δεσμεύσεις ποσών από Τραπεζικά Ιδρύματα, τα οποία έχουν καταβληθεί ως οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες συμπολίτες μας, από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «τα στελέχη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κατέβαλαν και συνεχίζουν χωρίς διακοπή, την καθημερινή μάχη για την εξυπηρέτηση των πληγέντων συμπολιτών μας. Ολοκλήρωσαν τις αυτοψίες, καταβάλουν τα βοηθήματα, συνεργάζονται με άλλους δημόσιους φορείς και Υπουργεία, ώστε οι αυτοψίες να διευκολύνουν τις διαδικασίες και τους ελέγχους. Καταπολέμησαν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και σε συνεχή συνεργασία με την ΑΔΑΕ προχωρούν σε ελέγχους για την έγκυρη και έγκαιρη καταβολή των βοηθημάτων».

«Την ίδια ώρα που πρώτη προτεραιότητα όλων είναι η διευκόλυνση των πληγέντων και υπάρχει συνεχής εγρήγορση των Υπηρεσιών, υπάρχουν καταγγελίες ότι ορισμένα τραπεζικά ιδρύματα αδιαφορούν χωρίς να υπολογίζουν τον ανθρώπινο πόνο» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου. «Χωρίς να υπολογίζουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξεδόθη μετά τις πυρκαγιές που έπληξαν τις περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, (ΦΕΚ Α 128/26-07-2018) και με την οποία τέθηκαν σε ισχύ τα μέτρα ανακούφισης των πυρόπληκτων, όπου προβλέπεται ρητά, η εξαίρεση αποζημιώσεων και βοηθημάτων, τα οποία «θεωρούνται αφορολόγητα, ανεκχώρητα και ακατάσχετα στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων».

Στο υπουργείο επισημαίνουν ότι «στα καταθετήρια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών υπάρχει ρητή διατύπωση με την ένδειξη «χορήγηση επιδόματος έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης σε πληγέντες, καταβολή της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης της παραγράφου 1 του άρθρου 12 της από 26-7-2018 Π.Ν.Π». Για το λόγο αυτό, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών με αφορμή καταγγελίες τέτοιων περιστατικών, ζητά από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να τις διερευνήσει και να προχωρήσει σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την τήρηση και διασφάλιση της νομιμότητας και την αποφυγή τυχόν έκνομων ενεργειών».

Δείτε εδώ την αναφορά

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση