GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εντοπίστηκε ρωμαϊκό ναυάγιο σε παραλία της Κριμαίας - ΒΙΝΤΕΟ

Αρχαίο ναυάγιο βρήκαν οι ερευνητές της Κριμαίας, σε μικρή απόσταση από την παραλία της Σεβαστούπολης. Το πλοίο εντοπίστηκε στην αρ...

Αρχαίο ναυάγιο βρήκαν οι ερευνητές της Κριμαίας, σε μικρή απόσταση από την παραλία της Σεβαστούπολης.

Το πλοίο εντοπίστηκε στην αρχή του ειδυλλιακού κόλπου Μπαλακλάβα με τη χρήση ακτίνων και διαπιστώθηκε ότι είναι εμπορικό ρωμαϊκό πλοίο που χρονολογείται τον 2ο – 3ο αιώνα μ.Χ.

Βρέθηκε σε βάθος 85 μέτρων και αποδείχθηκε πρόκληση για τους δύτες, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να το προσεγγίσουν εύκολα. Ωστόσο, ένας δύτης κατάφερε να ολοκληρώσει το δύσκολο αυτό κομμάτι της αποστολής, αφού μαζί με ακόμη έναν συνάδελφό του κατέβηκαν στον βυθό της θάλασσας και τράβηξαν φωτογραφίες και βίντεο, τα οποία ερεύνησαν οι αρχαιολόγοι.

Ένας ιστορικός κατάφερε στη συνέχεια να προσδιορίσει τον τύπο και τον σκοπό του πλοίου, βάσει του υλικού από το βίντεο.

Η Κριμαία ήταν αποικία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στην αρχαιότητα και στο τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Σεβαστούπουλης υπάρχει μοντέλο έρευνας για αυτού του είδους τα πλοία.

Το συγκεκριμένο πλοίο ήταν εμπορικό και χρησιμοποιείτο σε ειρηνικές περιόδους.

Το ερευνητικό κέντρο που έκανε την ανακάλυψη προσδοκεί να συγκεντρώσει κονδύλια για περαιτέρω έρευνα μέσα στον επόμενο χρόνο και ενδεχομένως και μία ευκαιρία για να το ανασύρει.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν αναφορές για κάποιον θησαυρό στο εσωτερικό του.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση