GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λαζαρίδης: Εκλογές εδώ και τώρα

«Εκλογές εδώ και τώρα», αφενός για «να μην προλάβουν να κυρώσουν τη συμφωνία των Πρεσπών» και αφετέρου «πριν προκαλέσουν άλλη κατα...

«Εκλογές εδώ και τώρα», αφενός για «να μην προλάβουν να κυρώσουν τη συμφωνία των Πρεσπών» και αφετέρου «πριν προκαλέσουν άλλη καταστροφή στην πατρίδα μας», ζητά ο Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη υπογραμμίζει ότι ο κ. Τσίπρας αποφασίζει με στόχο την επικοινωνία και όχι την αντιμετώπιση των προβλημάτων και προσθέτει: «Δεν μπορεί, όμως, ούτε να απαλλαγεί από το στίγμα μιας εκατόμβης νεκρών με καρατομήσεις εκείνων που έψαχναν και δεν έβρισκαν λάθη, ούτε να επιρρίψει - όπως ήδη επιχειρεί - την ευθύνη στα θύματα. Είναι, άλλωστε ο ίδιος δράστης της ύβρεως που διεπράχθη τα μεσάνυχτα της 23ης Ιουλίου με τη χυδαία παράσταση της δήθεν σύσκεψης, όπου όλοι προσποιούνταν τους ανήξερους για τους θανάτους και συζητούσαν περί άλλα, αδιαφορώντας για όσα δραματικά συνέβαιναν την ίδια εκείνη στιγμή. Δεν μπορεί, όμως, να καλύψει την ανικανότητα, τον κυνισμό και την ασέβεια προς τους νεκρούς, με απόπειρες αλλαγής ατζέντας. Ούτε με προκλητικές αποφάσεις για χάρη των τρομοκρατών, ούτε με εκτροπή της συζήτησης στα αυθαίρετα».

Προσθέτει ότι «απαιτείται ριζική αναμόρφωση της γραμματείας Πολιτικής Προστασίας» και υπογραμμίζει «οι πολιτικοί οφείλουμε να είμαστε Προμηθείς και όχι Επιμηθείς».

Αναφερόμενος στο ζήτημα των Σκοπίων, ο κ. Λαζαρίδης υπενθυμίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία - όπως επίμονα τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης - δεν πρόκειται να ψηφίσει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ούτε ως Αντιπολίτευση, ούτε ως Κυβέρνηση» και προσθέτει: «Είναι απαράδεκτο να αναγνωρίζεται στα Σκόπια "μακεδονική" εθνότητα και γλώσσα. Όπως είναι απαράδεκτο να μπαίνουν στην κρίση διεθνούς ομάδας ειδικών τα προϊόντα μας που έχουν μακεδονική επωνυμία. Όπως και το γεγονός ότι η Κυβέρνηση έσπευσε να παραδώσει στα Σκόπια δικαιώματα στην ελληνική Α.Ο.Ζ. Όμως, εάν η Κυβέρνηση κυρώσει τη συμφωνία, τα Σκόπια θα μπουν αμέσως στο ΝΑΤΟ, θα χαθεί το μόνο όπλο που είχε στα χέρια της η χώρα - το όπλο που κέρδισε με την απόφαση του Βουκουρεστίου η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή - και τα τετελεσμένα θα είναι βαριά για την Πατρίδα μας. Γι' αυτό ακριβώς ζητούμε εκλογές εδώ και τώρα. Πριν προλάβουν να κυρώσουν τη συμφωνία των Πρεσπών και πριν προκαλέσουν άλλη καταστροφή στην πατρίδα μας».

Σε ό,τι αφορά όσα λέει η κυβέρνηση για «έναρξη της μεταμνημονιακής περιόδου», ο κ. Λαζαρίδης τονίζει: «Τελειώνει πράγματι το τρίτο πρόγραμμα στήριξης, αλλά δεν τελειώνουν τα Μνημόνια... Όπως λέει ξεκάθαρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το κείμενο που έστειλε στις 23 Μαΐου κάτω από τον τίτλο «Συμπληρωματικό Μνημόνιο» και όπως προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο που ψήφισαν στις αρχές Ιουλίου ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, η Ελλάδα υποχρεούται να πετυχαίνει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π. μέχρι το 2022, αλλά και να επιβάλει, το 2019 και το 2020, νέες περικοπές στις συντάξεις και νέα μείωση του αφορολόγητου, που αφαιρούν από τους πολίτες συνολικό ποσό 5,1 δισ. ευρώ. Αφήνουμε πίσω μας τα χαμηλότοκα δάνεια των εταίρων μας, αλλά τα δύσκολα, ιδίως για τους πιο αδύναμους, είναι δυστυχώς μπροστά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση