GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ! ΒΕΒΗΛΩΝΟΥΝ το Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης με χορηγίες πετρελαϊκών εταιρειών...

Η ΔΩΔΩΝΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ… ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Αρχαίο Θέατρο για μια… χούφτα πετροδόλαρ α Απτόητη, αλλά και βαθιά πληγωμένη η δημοτική αρχή Δωδώνης ...

Η ΔΩΔΩΝΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ… ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
Αρχαίο Θέατρο για μια… χούφτα πετροδόλαρα

Απτόητη, αλλά και βαθιά πληγωμένη η δημοτική αρχή Δωδώνης είναι πλέον έκθετη στην τοπική κοινωνία, στο πανελλήνιο και στην παγκόσμια πολιτιστική κοινότητα για τις χορηγίες που έλαβε από δύο πετρελαϊκές εταιρίες.
Για μια χούφτα πετροδόλαρα «βεβήλωσε» την ιερότητα του χώρου.
Το Φεστιβάλ Δωδώνης, για πρώτη φορά, δέχεται έντονη κριτική για τις επιλογές των χορηγιών....
Δυστυχώς, η δημοτική αρχή αποφάσισε να θέσει σε κίνδυνο τη φήμη του αρχαίου θεάτρου, αδιαφορώντας για τον αντίκτυπο.

Στη διαμαρτυρία της περασμένης Κυριακής, που οργάνωσαν οι Πρωτοβουλίες της Ηπείρου ενάντια στις εξορύξεις πετρελαίων, καταδείχθηκε η «βεβήλωση» του μνημείου και γενικότερα της αρχαίας κοιλάδας.
Οι πολίτες με συνθήματα κατά των πετρελαϊκών χορηγιών, τις οποίες αποδέχθηκε –αν δεν τις ζήτησε- ο δήμος, αλλά και «πυρά» κατά της κυβέρνησης και της Εφορείας Αρχαιοτήτων ανέδειξαν το μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα των χορηγιών.
Δεν είναι τυχαίο ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων, εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχθηκε ότι έχει ευθύνη για την παραχώρηση του Αρχαίου Θεάτρου, δεχόμενη και αυτή κριτική.

Ο δήμαρχος… στριμώχτηκε για να περάσει την είσοδο του αρχαίου χώρου, την ώρα που τα συνθήματα των διαμαρτυρομένων τον χαρακτήριζαν «υποτακτικό», και μετά ζήτησε, μέσα από το αρχαίο θέατρο, την ταχύτερη αναστήλωση του μνημείου, ώστε να λαμβάνει… περισσότερα πετροδόλαρα, δυσφημίζοντας το μεγαλύτερο μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ήπειρο.

Ο δήμος Δωδώνης οφείλει να αναθεωρήσει την πολιτική «βεβήλωσης» και να σεβαστεί το μνημείο, αποποιούμενος, έστω και τώρα, τις χορηγίες των πετρελαϊκών εταιριών, που αύριο θα σκορπίσουν την κάπνα σε όλη την αρχαία κοιλάδα.

Οι Πρωτοβουλίες Πολιτών της Ηπείρου χαιρετίζουν την ανταπόκριση του κόσμου, ο οποίος σε μεγάλο βαθμό παραμένει ανενημέρωτος.

Ειδικά, ο δήμος Δωδώνης, έχει ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη και χρέος να αποτρέψει το ξεπούλημα της Ιστορίας και του Πολιτισμού της Αρχαίου Θεάτρου, αφού έχει παγκόσμια εμβέλεια και με τις πετρελαϊκές χορηγίες προκαλεί αντιδράσεις στη διεθνή πολιτιστική κοινότητα.
Αν δεν το κατανοεί, τότε υπάρχει κίνδυνος πλήρους απαξίωσης του μνημείου και φυσικά ευθύνες γι αυτό έχουν και η κυβέρνηση και η Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Και αυτή την Κυριακή, 12-8-2018, οι Πρωτοβουλίες ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, θα βρίσκονται από τις 7:30μμ στο θέατρο της Δωδώνης, για να ενημερώσουν τους πολίτες για τις επιπτώσεις και τις παρενέργειες των εξορύξεων συνολικά.

Για αυτό και απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής ώστε να ισχυροποιηθεί η εναντίωση στις εξορύξεις και ταυτόχρονα να μην πληγεί περαιτέρω το λίκνο του Πολιτισμού στην Ήπειρο και να σταματήσει οριστικά η«βεβήλωση» του ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ!
Ανοιχτή επιστολή - Δελτίο Τύπου από της Πρωτοβουλίες και Συλλογικότητες Ηπείρου ενάντια στην έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων

Φώτο: Διαμαρτυρία της περασμένης Κυριακής στο θέατρο της Δωδώνης




Η ΔΩΔΩΝΗ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ… ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
https://anemoseleftherias.blogspot.com/2018/08/blog-post_10.html?m=1#more

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση