GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι ψαράδες από τη Λέρο για το περιστατικό με τους Τούρκους αλιείς: Αν δεν είχαμε κάνει ελιγμό, θα μας βύθιζαν - ΒΙΝΤΕΟ

Το ακραίο περιστατικό με τους πυροβολισμούς των Τούρκων ψαράδων προς τους Έλληνες αλιείς που έλαβε χώρα την Κυριακή, περιέγραψαν σ...

Το ακραίο περιστατικό με τους πυροβολισμούς των Τούρκων ψαράδων προς τους Έλληνες αλιείς που έλαβε χώρα την Κυριακή, περιέγραψαν στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 οι ψαράδες της Λέρου.

Όπως είπαν, τα περιστατικά παραβίασης των ελληνικών χωρικών υδάτων από τους Τούρκους ψαράδες είναι καθημερινά και χρόνια, όμως «φέτος έχει ξεφύγει η κατάσταση».

Οι Έλληνες αλιείς είχαν βγει για δουλειά στις 9 το πρωί της Κυριακής, όταν είδαν τα δύο τουρκικά σκάφη σε απόσταση 500 μέτρων από την ακτή της Λέρου και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Τότε «το ένα από τα δύο σκάφη προσπάθησε να μας εμβολίσει. Αν δεν κάναμε ελιγμό, θα μας είχε βυθίσει. Μας φώναξε να πάμε κοντά να μας δώσει ψάρια, για να μην πάμε στις Αρχές, εμείς τον πιέσαμε, τον παρενοχλήσαμε και ξαφνικά άκουσα τους πυροβολισμούς», περιέγραψε ο πρόεδρος των αλιέων Λέρου, Χρήστος Τσακίριος.

Ερωτηθείς αν ήταν ευθεία η βολή ή όχι, σημείωσε ότι δεν είδε το όπλο, απλώς το άκουσε.

Τα πλωτά του Λιμενικού που έσπευσαν στο σημείο απομάκρυναν τα σκάφη των Ελλήνων ψαράδων και κατάφεραν να απομακρύνουν και τα τούρκικα.

Οι Έλληνες ψαράδες της ακριτικής χώρας είναι αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα της υπεραλιείας από πλευράς των Τούρκων και μετά και από αυτό το τελευταίο περιστατικό, το οποίο σήμανε και τον κώδωνα του κινδύνου για την ακεραιότητά τους, αφενός ζητούν τη βοήθεια και τη στήριξη της Πολιτείας, με την ενίσχυση των περιπολιών του Λιμενικού στην περιοχή, αφετέρου προειδοποιούν ότι, αν δεν κάνει κάτι η Πολιτεία θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

Κληθείς να απαντήσει στο αν θα οπλοφορούν και οι ίδιοι, απάντησε ο ψαράς.

Πάντως, όπως είπαν οι ψαράδες, έχουν ενημερώσει τα υπουργεία και όλους τους αρμόδιους φορείς για το συμβάν και η απάντηση που πήραν ήταν ότι «προσπαθούν» οι Τούρκοι ψαράδες «είναι πολλοί».

Σε κάθε περίπτωση, μετά το σκηνικό με τους πυροβολισμούς, χθες κανένας Τούρκος ψαράς δεν μπήκε στον ελληνικό χώρο.

Δείτε τα βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση