GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κάηκε και το σπίτι του Δημάρχου Ραφήνας - Κατέρρευσε η οροφή από τη φωτιά - ΦΩΤΟ

Σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων από την Αργυρή Ακτή όπου εγκλωβίστηκαν και κάηκαν πολλά από τα θύματα της τραγωδίας στέκεται το κ...

Σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων από την Αργυρή Ακτή όπου εγκλωβίστηκαν και κάηκαν πολλά από τα θύματα της τραγωδίας στέκεται το κουφάρι του σπιτιού του Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς.

Το διώροφο κτίσμα παραδόθηκε στη μανία της φωτιάς που πέρασε εύκολα από τις ξύλινες πόρτες του ισογείου, όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής. Ένα μισοκαμένο ροζ ποδήλατο δείχνει ότι μέχρι πρότινος εδώ υπήρχε ζωή ενώ στο εσωτερικό τα πάντα έχουν γίνει στάχτη και η οροφή έχει καταρρεύσει.

Το σπίτι του δημάρχου έχει χαρακτηριστεί κίτρινο από τα συνεργεία καταγραφής των ζημιών, που σημαίνει ότι μπορεί να επισκευαστεί, όπως και πολλά ακόμη στην ίδια γειτονιά. Ο ίδιος που ακολουθούσε από την αρχή την πορεία της φωτιάς συντονίζοντας τις υδροφόρες του Δήμου, ήξερε ότι η οικογένειά του έφυγε για την παραλία αλλά μετά δεν τους ξαναμίλησε για ώρες.

«Όταν η φωτιά ξέφυγε από κάθε έλεγχο, πήγα στη θάλασσα να τους ψάξω. Μπροστά μου ανατινάζονταν αυτοκίνητα, άκουγα εκρήξεις κι έβλεπα νεκρούς» λέει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής. Η σύζυγός του, τα παιδιά του και η μητέρα του βγήκαν από το νερό με σκάφος του Λιμενικού και πλέον όλη η οικογένεια έχει μετακομίσει στο πατρικό σπίτι. Ο ίδιος μοιράζεται τους καναπέδες του γραφείου με το νεαρό αντιδήμαρχο Γιώργο Κοκόλη.

«Εδώ κοιμόμαστε, δεν προλαβαίνουμε να φύγουμε. Η οικογένειά μου μένει στο πατρικό γιατί από το σπίτι μας δεν έμεινε τίποτα, μόνο οι τοίχοι» τονίζει, ενώ το τηλέφωνό του χτυπά ασταμάτητα κυρίως από ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν. Ο Δήμος προσπαθεί να μην παίρνει χρήματα αλλά να αναλάβει ο κάθε επιχειρηματίας ένα έργο και να το παραδώσει ολοκληρωμένο. Από αυτή τη διαδικασία δεν λείπουν και οι «καραμπόλες» με δύο ή τρεις εταιρίες να επιθυμούν να ανοικοδομήσουν το ίδιο κτίριο όπως στην περίπτωση του ειδικού σχολείου. Οσο περνούν οι μέρες και… κάθεται η στάχτη, το ενδιαφέρον στρέφεται στα αντιπλημμυρικά έργα που θα αποτρέψουν νέα συμφορά εν όψει του χειμώνα. Ηδη δεκάδες υλοτόμοι εργάζονται στην περιοχή φτιάχνοντας κορμοδέματα από τα καμένα δέντρα. «Τώρα το μεγάλο στοίχημα είναι να προλάβουμε τις βροχές γιατί αν ξεκινήσει η κακοκαιρία και δεν έχουν προχωρήσει τα αντιπλημμυρικά έργα, θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα» λέει ο κ. Μπουρνούς.

Για τις ευθύνες ο δήμαρχος -ο πρώτος άνθρωπος που μίλησε δημοσίως για νεκρούς- προσπαθεί να ρίξει τους τόνους μετά τη μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση και την Περιφέρεια. «Το μεγαλύτερο λάθος που έγινε στη διαχείριση της κατάστασης ήταν ότι υποτιμήθηκε η φωτιά όταν ξέσπασε στην περιοχή Νταού Πεντέλης. Αυτό ήταν το ολέθριο λάθος», σημειώνει. Παράλληλα, δίπλα από το Δημαρχείο, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ραφήνας σχηματίζονται ουρές καθώς οι πυρόπληκτοι υποβάλλουν αιτήσεις για το εφάπαξ επίδομα που προσεγγίζει τις 6.000 ευρώ. Πολλοί έχασαν ακόμα και τα πορτοφόλια τους και δεν έχουν καθόλου χρήματα να κινηθούν. Αλλοι θέλουν να αγοράσουν ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση