GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άνοιξε και επίσημα τον… δρόμο για τον Παϊρότζ η ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με την οποία άνοιξε και τυπικά ο… δρόμος για την είσοδο του Παϊρότζ ...

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με την οποία άνοιξε και τυπικά ο… δρόμος για την είσοδο του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, ο οποίος από την Παρασκευή (24/8) θα είναι σε θέση να «δείξει» τα λεφτά για να αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ.

Η σημερινή έκτακτη Γ.Σ. είχε δύο βασικά θέματα: τόσο την αντικατάσταση των όρων του ομολογιακού δανείου (23 Σεπτεμβρίου του 2015) με την Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου οι κοινές ομολογίες να μετατραπούν σε μετοχές (μετοχοποίηση του δανείου) όσο και την τροποποίηση του άρθρου 10 του καταστατικού και την εναρμόνισή του με την ισχύουσα νομοθεσία που επιτρέπει στον Ταϊλανδό και σε οποιονδήποτε μη Ευρωπαίο επιθυμεί να αποκτήσει ποσοστό άνω του 25% των μετοχών της πράσινης ΠΑΕ.

Ουσιαστικά, δηλαδή, από αύριο κάθε μη Ευρωπαίος πολίτης και κατ’ επέκταση ο Πιεμπονγκσάντ δεν θα έχει κανένα νομικό κώλυμα για να εμπλακεί στα διοικητικά δρώμενα του συλλόγου, καθώς οι… πόρτες θα είναι και τυπικά ορθάνοιχτες για την είσοδό του στον Παναθηναϊκό.

Από εκεί και πέρα, στους μετόχους της ΠΑΕ εστάλησαν προσκλήσεις για διπλή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την ερχόμενη Παρασκευή (24/8), μία ημέρα μετά το κλείσιμο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που έχει ημερομηνία καταβολής για νέους μετόχους την Πέμπτη (23/8).

Το πρώτο Δ.Σ. θα διεξαχθεί στις 11:30 το πρωί, όταν και θα συζητηθεί η προκηρυχθείσα ΑΜΚ της ΠΑΕ και το αποτέλεσμά της, δηλαδή το πόσα χρήματα μπήκαν από τα 20 εκατ. ευρώ που είχε δεσμευτεί στις 6 Ιουλίου ότι θα καλύψει ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος.

Η δεύτερη πρόσκληση αφορά την ίδια ημέρα στις 12:00 το μεσημέρι, όταν θα συζητηθεί η προκήρυξη νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Η συγκεκριμένη ΑΜΚ σχετίζεται ξεκάθαρα με τον Παϊρότζ, καθώς από την προσεχή Παρασκευή μέχρι και το κλείσιμο της νέας ΑΜΚ θα πρέπει να «δείξει» τα λεφτά και να αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση