GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αχτσιόγλου: Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να ανοίξει τον δρόμο στην ιδιωτική ασφάλιση

Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ θέλουν να απαξιώσουν το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και να ανοίξουν τον δρόμο στην ιδιωτική ασφά...

Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ θέλουν να απαξιώσουν το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και να ανοίξουν τον δρόμο στην ιδιωτική ασφάλιση, δήλωσε η υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

Η πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να καταργήσει την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του νόμου 4387/16 είναι μία ακόμα επιβεβαίωση της πολιτικής επιλογής και στόχευσης της ΝΔ να υπονομεύσει και να απαξιώσει το Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, ώστε να ανοίξει τον δρόμο για την επέκταση της ιδιωτικής ασφάλισης, αναφέρει η υπουργός σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

«Πριν λίγο καιρό, στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ (29/05/2018) ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε «για ένα ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων» όπου «το κλειδί είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα», αναφέρει η υπουργός.

Ο κ. Μηταράκης, αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, πριν λίγες μέρες δήλωνε σε συνέντευξή του (Insurance World 13/08/2018) ότι «συνταξιοδοτικό χωρίς ιδιωτική ασφάλιση δεν υπάρχει και περιέγραψε τα βήματα ενίσχυσης της ιδιωτικής ασφάλισης από τη ΝΔ. Υπερηφανεύτηκε μάλιστα που «στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας τον περασμένο Δεκέμβριο οι σύνεδροι ψήφισαν υπέρ του δικαιώματος να επιλέγουν μεταξύ του ΕΦΚΑ και ιδιωτικού παρόχου ασφάλισης και υγείας, σε ποσοστό 63,7%».

Ο κ. Σταϊκούρας, τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, υποσχέθηκε στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (7/6/2018) «ένα ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της ιδιωτικής ασφάλισης» αναφέρει η κ. Αχτσιόγλου και προσθέτει:

«Η ΝΔ είναι υπέρ της ιδιωτικής ασφάλισης και αυτό δεν είναι είδηση. Το επιβεβαιώνει και η πολιτική που εφάρμοσε και χρεοκόπησε το ασφαλιστικό σύστημα παραδίδοντάς το με 1,1 δισ. ευρώ έλλειμμα, μετά από 12 οριζόντιες περικοπές συντάξεων και με απλήρωτες 400.000 συνταξιοδοτικές παροχές.

Τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη συνεπάγονται την επιστροφή του Δημόσιου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης σε συνθήκες χρεοκοπίας, αναξιοπιστίας και ελλειμμάτων, με παράλληλη ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης για τους λίγους.

Στον αντίποδα των σχεδιασμών τους, η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της για τη διαρκή ενδυνάμωση του Δημόσιου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, έχοντας μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια μετατρέψει το θηριώδες έλλειμμα που παρέλαβε σε πλεόνασμα, έχοντας διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος, εξοφλώντας τις εκκρεμείς συντάξεις, και αποκαθιστώντας αδικίες των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Οι πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία είναι πίσω μας και τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ για επιστροφή σε αυτές θα παραμείνουν ασεβείς πόθοι».

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση