GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέρκελ: Απαραίτητη η συνεργασία με τη Ρωσία, ενόψει των πολλών πολύ σοβαρών συγκρούσεων παγκοσμίως,

Στη συνάντηση που είχαν η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Βρανδεμβούργο όπου συζ...

Στη συνάντηση που είχαν η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Βρανδεμβούργο όπου συζήτησαν για τη Συρία, την Ουκρανία και τον αγωγό Nord Stream 2 αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Die Welt, και σημειώνει ότι η καγκελάριος επεσήμανε πως ενόψει των πολλών πολύ σοβαρών συγκρούσεων παγκοσμίως, η συνεργασία με τη Ρωσία είναι απαραίτητη. «Έχουμε ευθύνη και γι 'αυτό θα πρέπει να εργαστούμε για την εξεύρεση λύσεων», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η Μέρκελ, όσον αφορά στη σύγκρουση στη Συρία επεσήμανε: «Η Γερμανία θα συμμετάσχει στην πολιτική διαδικασία υπό την ηγεσία του ΟΗΕ για την επίλυση της σύγκρουσης» και υπενθύμισε στη Ρωσία την ευθύνη της ως μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Αν και τελείωσαν οι συγκρούσεις σε πολλές περιοχές της Συρίας αυτό δεν δημιουργεί μια ειρηνευτική τάξη... Η Γερμανία αποδίδει μεγάλη σημασία στην εκκίνηση μιας πολιτικής διαδικασίας», είπε και πρόσθεσε «αυτό περιλαμβάνει συνταγματική μεταρρύθμιση και πιθανές εκλογές. Επιπλέον, πρέπει να αποτρέψουμε μια ανθρωπιστική καταστροφή στο Iντλιμπ, στο βορρά. Εκεί, υπάρχει φόβος για επίθεση του συριακού στρατού που υποστηρίζεται από τη Ρωσία και το Ιράν εναντίον των δυνάμεων της αντιπολίτευσης».

Ο Πούτιν, από την πλευρά του, κάλεσε τους Ευρωπαίους να συμμετάσχουν στην ανασυγκρότηση της Συρίας. «Είναι πολύ σημαντικό να ενισχυθεί η ανθρωπιστική υποστήριξη στη Συρία», δήλωσε ο Πούτιν. Αυτό είναι απαραίτητο σε περιοχές όπου οι πρόσφυγες από το εξωτερικό θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση