GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερντογάν: Κανείς δεν θα εμποδίσει την Τουρκία να πετύχει τους στόχους της

Στην πρώτη του δήλωση εδώ και πολλές ημέρες σχετικά με τη συνεχιζόμενη νομισματική κρίση στην Τουρκία, ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν τ...

Στην πρώτη του δήλωση εδώ και πολλές ημέρες σχετικά με τη συνεχιζόμενη νομισματική κρίση στην Τουρκία, ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν τόνισε πως η δέσμευση και η αποφασιστικότητα των Τούρκων είναι η εγγύηση που χρειάζεται για να αντιμετωπιστούν οι επιθέσεις στην τουρκική οικονομία.

Σε δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις που εξέδωσε η τουρκική προεδρία με την ευκαιρία της επετείου της Μάχης του Μαντζικέρτ, το 1071, και για την Ημέρα της Νίκης, ο Τούρκος πρόεδρος σχολίασε: "Καθώς αντιμετωπίζουμε τις επιθέσεις εναντίον της τουρκικής οικονομίας σήμερα, η μεγαλύτερη εγγύησή μας είναι η δέσμευσή και η αποφασιστικότητα του κάθε ανθρώπου του λαού μας να προστατεύσει την ανεξαρτησία, το έθνος και το μέλλον του" προσθέτοντας ότι κανείς δεν θα εμποδίσει την Τουρκία να πετύχει τους στόχους της για το 2023, το 2053 και το 2071 – δηλαδή τις επετείους των 100 ετών από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, των 600 ετών από την άλωση της Κωνσταντινούπολης και των 1000 ετών από τη Μάχη του Μαντζικέρτ αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι η τουρκική λίρα έχει υποχωρήσει κατά 40% σε σχέση με το δολάριο από τις αρχές του έτους καθώς αφενός οι επενδυτές ανησυχούν για τη νομισματική πολιτική που ακολουθεί ο Ερντογάν και αφετέρου η εντεινόμενη κρίση στις σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον ασκεί πιέσεις στο νόμισμα.

Ο Ερντογάν έχει κατ' επανάληψη καλέσει τους Τούρκους να στηρίξουν την οικονομία της χώρας μετατρέποντας σε λίρες τον χρυσό και τα δολάρια που έχουν στην κατοχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση