GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μηνυτήρια αναφορά της ΝΔ για διερεύνηση της διαδικασίας επιλογής διοικητικών και τομεακών γραμματέων

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Γεωργαντάς και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, ...

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Γεωργαντάς και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητούν τη διερεύνηση της διαδικασίας επιλογής διοικητικών και τομεακών γραμματέων και των ποινικών ευθυνών που προκύπτουν στο πλαίσιο αυτής.
Συγκεκριμένα, με τη μηνυτήρια αναφορά ζητείται ιδίως η διερεύνηση της υπόθεσης παράνομης διαβίβασης σε τουλάχιστον τέσσερις υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ των ονομάτων, των στοιχείων και των προσόντων των υποψηφίων, σε χρονικό σημείο κατά το οποίο δεν νομιμοποιούνταν και δεν είχαν δικαίωμα να λάβουν γνώση των σχετικών στοιχείων, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία και θα μπορούσε να υπάρξει αθέμιτη παρέμβαση στο έργο της επιτροπής που θα επιλαμβανόταν του σχετικού ελέγχου.
Εξερχόμενος από το δικαστικό μέγαρο του Αρείου Πάγου ο κ. Γεωργαντάς τόνισε: «Η κυβέρνηση ξεπερνώντας κάθε όριο εργαλειοποίησε το ΑΣΕΠ και επιχειρεί να το υποκαταστήσει. Αρχικά οι φωτογραφικές προκηρύξεις για τους Γενικούς Γραμματείς και στη συνέχεια η αποστολή των στοιχείων όλων των φακέλων των υποψηφίων στους υπουργούς καθιστά τη διαδικασία μονόδρομο ως προς την ακύρωσή της. Οι ευθύνες πλέον δεν είναι μόνο πολιτικές, είναι και ποινικές».
Από την πλευρά του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος επεσήμανε: «Είναι η δεύτερη φορά που η κυβέρνηση παραβιάζει τον νόμο του ΑΣΕΠ, όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε να παρακολουθούμε αυτή τη συστηματική συμπεριφορά χωρίς να κάνουμε τίποτα. Για αυτό το λόγο προσήλθαμε σήμερα ενώπιον των εισαγγελικών αρχών του Αρείου Πάγου να καταθέσουμε τη σχετική μηνυτήρια αναφορά και αναμένουμε από την ελληνική δικαιοσύνη να πράξει τα νόμιμα προβλεπόμενα».
Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζουν ότι κανείς δεν μπορεί ούτε να υποκαθιστά ούτε να εργαλειοποιεί το ΑΣΕΠ και πως θα επιδιωχθεί η απόδοση όλων των ευθυνών με κάθε τρόπο που προβλέπει ο νόμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση