GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Βατικανό διορθώνει δήλωση του Πάπα για την ομοφυλοφιλία

Το Βατικανό απέσυρε την αναφορά στην «ψυχιατρική» στη δήλωση που είχε κάνει ο Πάπας Φραγκίσκος, απαντώντας σε ερώτηση για την ομοφ...

Το Βατικανό απέσυρε την αναφορά στην «ψυχιατρική» στη δήλωση που είχε κάνει ο Πάπας Φραγκίσκος, απαντώντας σε ερώτηση για την ομοφυλοφιλία, υπογραμμίζοντας πως ο Ποντίφικας δεν ήθελε να αναφερθεί στο θέμα αυτό σαν να επρόκειτο για «ψυχική ασθένεια».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενώ βρισκόταν στο αεροπλάνο με το οποίο επέστρεφε από την Ιρλανδία στη Ρώμη, ο Αργεντινός Πάπας συνέστησε στους γονείς που διαπιστώνουν ομοφυλοφιλικές τάσεις στο παιδί τους ήδη από την παιδική ηλικία να προσφεύγουν στην ψυχιατρική.

Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ηλικία, είχε εξηγήσει ο Πάπας, απαντώντας σε ερώτηση τι θα έλεγε στους γονείς που διαπιστώνουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό του παιδιού τους.

«Όταν αυτό εκδηλώνεται ήδη από την παιδική ηλικία, υπάρχουν πολλά πράγματα να γίνουν, μέσω της ψυχιατρικής, για να δει κάποιος πώς είναι τα πράγματα. Είναι διαφορετικό όταν αυτό εκδηλώνεται έπειτα από 20 χρόνια», πρόσθεσε

«Όταν ο Πάπας αναφέρεται στην ‘ψυχιατρική’ είναι σαφές πως το κάνει ως παράδειγμα για τα διάφορα πράγματα που μπορούν να γίνουν.

Όμως με τη λέξη αυτή, δεν είχε την πρόθεση να πει ότι πρόκειται για μια ψυχική ασθένεια, αλλά πως ίσως θα πρέπει να δούμε πώς είναι τα πράγματα σε επίπεδο ψυχιατρικής», εξήγησε η ίδια πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση