GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παρασκευόπουλος: Η νομοθεσία πάντοτε θα πρέπει να είναι υπό επανεξέταση - ΒΙΝΤΕΟ

“Η νομοθεσία πάντοτε θα πρέπει να είναι υπό επανεξέταση. Δεν αποκλείεται η εφαρμογή στο μέλλον να δείξει κάποιες δυσλειτουργίες” ε...

“Η νομοθεσία πάντοτε θα πρέπει να είναι υπό επανεξέταση. Δεν αποκλείεται η εφαρμογή στο μέλλον να δείξει κάποιες δυσλειτουργίες” είπε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, αναφερόμενος στον νόμο του και τις συνέπειες του με αφορμή το σκάνδαλο Energa, την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου και τις άδειες Κουφοντίνα.

“Ως προς τη νομοθεσία αυτό το οποίο ισχύει είναι ότι από το 1950 μεν έχουμε νομοθεσίες για απολύσεις, αλλά από το 1993 έχουμε μία ειδική νομοθεσία στον ποινικό κώδικα που προβλέπει άμεσες απολύσεις για όποιους έχουν κάποιες σοβαρές παθήσεις, όπου η κράτηση τους δεν είναι και η καλύτερη συνθήκη για την περίθαλψη. Αυτή η νομοθεσία από το 1993 και μετά εμπλουτίστηκε και προστέθηκαν και άλλες κατηγορίες σε αυτήν”, δήλωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στο ΑΝΤ1 ο κ. Παρασκευόπουλος και πρόσθεσε:

“Προηγουμένως, η αποφυλάκιση ήταν ευκολότερη γιατί αρκούσε μία ιδιωτική γνωμάτευση, τώρα έχουμε να κάνουμε με μία επιτροπή, η οποία έχει μέλη εναλλασσόμενα και όπου ο κρατούμενος δεν γνωρίζει από καιρό ποιοι θα είναι στη σύνθεση αυτής της επιτροπής. Επομένως, έγινε πιο αυστηρός στο σημείο αυτό ο νέος νόμος”.

“Στο νομοθέτημα αυτό, στο συγκεκριμένο θέμα που αφορά τους αναπήρους, που έχει εισαγάγει μάλιστα και ένα όριο προκειμένου κάποιος να βγει από τη φυλακή και έχει εισαγάγει ένα πιο αυστηρό σύστημα απολύσεων, δεν μπορώ να εντοπίσω αυτή τη στιγμή εγώ ένα λάθος, μπορεί κάποιος άλλος να δει ένα λάθος. Μπορεί και το μέλλον να δείξει μία δυσλειτουργία και να χρειαστείμία νομοθετική επέμβαση” σημείωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

Στο ερώτημα εάν πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στις αδειοδοτήσεις των κρατουμένων βαρυποινιτών και στις περιπτώσεις όπως της Energa ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε μεταξύ άλλων ότι “η νομοθεσία πάντοτε θα πρέπει να είναι υπό επανεξέταση. Δεν αποκλείεται η εφαρμογή στο μέλλον να δείξει κάποιες δυσλειτουργίες”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση