GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένας πρώην πρωταθλητής του κρίκετ είναι ο νέος Πρωθυπουργός του Πακιστάν

Νέος πρωθυπουργός του Πακιστάν εξελέγη από το Κοινοβούλιο της χώρας ο πρώην πρωταθλητής του κρίκετ, Ιμραν Χαν κι έτσι ανοίγεται μπ...

Νέος πρωθυπουργός του Πακιστάν εξελέγη από το Κοινοβούλιο της χώρας ο πρώην πρωταθλητής του κρίκετ, Ιμραν Χαν κι έτσι ανοίγεται μπροστά του ο δρόμος για να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.

Ο Χαν έλαβε 176 ψήφους κατά την ψηφοφορία στην Εθνοσυνέλευση, η οποία αριθμεί 342 έδρες, δήλωσε ο Άσαντ Κάιζερ, πρόεδρος του κοινοβουλίου, ενώ ο αντίπαλός του, o Σεχμπάζ Σαρίφ της Πακιστανικής Μουσουλμανικής Ένωσης-Ναουάζ (PMLN), εξασφάλισε 96 ψήφους.

Το κόμμα του Χαν, το Πακιστάν Τεχρίκ-ι-Ινσάφ (PTI), κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 25 Ιουλίου, αλλά θα χρειαστεί την υποστήριξη ανεξάρτητων και μικρότερων κομμάτων επειδή δεν διαθέτει αρκετές έδρες στο κοινοβούλιο προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση πλειοψηφίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση