GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημοσιονομικό πλεόνασμα - ρεκόρ της Γερμανίας - Μειώνεται το χρέος της

Το δημόσιο χρέος της Γερμανίας μπορεί να μειωθεί σε επίπεδο χαμηλότερο από το ανώτατο όριο που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από τ...

Το δημόσιο χρέος της Γερμανίας μπορεί να μειωθεί σε επίπεδο χαμηλότερο από το ανώτατο όριο που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από το τέλος του έτους, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Όλαφ Σολτς, μετά την ανακοίνωση στοιχείων που έδειξαν ότι η ισχυρή ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας οδηγεί σε δημοσιονομικό πλεόνασμα – ρεκόρ.

Μιλώντας στην ετήσια ανοικτή ημέρα, κατά την οποία τα γερμανικά υπουργεία ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό, ο Σολτς είπε ότι το επίπεδο χρέους της Γερμανίας μπορεί να υποχωρήσει κάτω από το 60% του ΑΕΠ νωρίτερα από το 2019 που ήταν ο αρχικά σχεδιαζόμενος στόχος.

Σύμφωνα με το Reuters, στη μείωση του επιπέδου χρέους συμβάλλει η ευρωστία της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,5% στο δεύτερο τρίμηνο (σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο), ωθώντας το πλεόνασμα του δημόσιου τομέα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 στο επίπεδο – ρεκόρ των 48,1 δισ. ευρώ.

Το αυξανόμενο πλεόνασμα έχει οδηγήσει σε αύξηση των εκκλήσεων στη Γερμανία από άλλες κυβερνήσεις να επενδύει περισσότερο. Σήμερα, όμως, ο Σολτς επιβεβαίωσε τη γερμανική δέσμευση για επίτευξη των λεγόμενων κριτηρίων του Μάαστριχτ.

Σημειωτέον ότι το κριτήριο της συνθήκης του Μάαστριχτ που αφορά στο δημόσιο χρέος έχει παραβιασθεί από τις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση