GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα: Το σύστημα πυρόσβεσης στο πευκοδάσος του Σχοινιά δεν λειτουργεί εδώ και χρόνια

«Το σύστημα πυρόσβεσης στο πευκοδάσος του Σχοινιά δεν λειτουργεί εδώ και χρόνια. Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές αλλά φωνή βοώντ...

«Το σύστημα πυρόσβεσης στο πευκοδάσος του Σχοινιά δεν λειτουργεί εδώ και χρόνια. Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές αλλά φωνή βοώντος που λέμε. Βέβαια το πευκοδάσος έχει δικό του φορέα διαχείρισης. Λέγεται ΦΟΔΕΠΑΣΜ (Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχοινιά-Μαραθώνα). Πριν από 3-4 μήνες άλλαξε μορφή και έχει γίνει ένας ενιαίος φορέας για τα Natura της Αττικής. Ο φορέας αυτός αδιαφορεί πλήρως. Αν κάνετε μια βόλτα στο Σχοινιά θα δείτε ότι είναι βρώμικος και ακαθάριστος» ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας μιλώντας στον RealFm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή.

«Οι 23 δημοτικοί σύμβουλοι υπογράψαμε έστω για να πάρει ο δήμαρχος ηθικά τις ευθύνες του και να παραιτηθεί. Είναι ένας δήμαρχος ο οποίος έχει δείξει πολλά τα τέσσερα αυτά χρόνια. Εμείς της μειοψηφίας το ξέραμε, το πήραν είδηση και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι του. Τουλάχιστον 10 έχουν ανεξαρτητοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να του ζητήσουμε να παραιτηθεί, γιατί τον θεωρούμε ανίκανο να συνεχίσει αυτή τη διαδικασία» πρόσθεσε ο κ. Τσίρκας.

Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Μαραθώνα ο κ. Ψινάκης «έχει ευθύνες και αυτές θα τις δουν οι αρμόδιες αρχές. Ο δήμαρχος στον τόπο του είναι το Α και το Ω και είναι αυτός που θα πρέπει να έχει οργανώσει τα πάντα. Έπρεπε να είναι παρών, να μεθοδεύει, να δίνει εντολές. Ακόμα και μετά από τόσες μέρες μετά την τραγωδία υπάρχει αναρχία όσον αφορά τα διαδικαστικά» επεσήμανε.

«Η πολιτική προστασία του Δήμου είχε συνεδριάσει δύο φορές για να προετοιμάσουν τα μέτρα. Αποτελείται από 15 με 20 φορείς με Επικεφαλής τον δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Εκ των πραγμάτων όπως αποδείχθηκε μόνο μέτρα δεν έλαβαν. Πριν από τον Φεβρουάριο ψηφίσαμε συγκεκριμένο σχέδιο πολιτικής προστασίας που προέβλεπε συγκεκριμένες κινήσεις. Δυστυχώς δεν εφαρμόστηκε καμία» είπε ακόμα ο κ. Τσίρκας, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «οι περισσότεροι από τους κρουνούς δεν λειτουργούσαν. Βέβαια πολλοί δεν λειτουργούσαν λόγω της πτώσης του ρεύματος. Χρειάζονταν δεξαμενές για να λειτουργήσουν».

«Από τότε που έκλεισε η Φυλή μέχρι και αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν είχαν μαζέψει καθόλου κλαριά στην περιοχή. Φωνάζαμε επανειλημμένως χωρίς αποτέλεσμα» κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση