GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«BRAIN DRAIN Η μετανάστευση των Ελλήνων επιστημόνων. Υπάρχει ελπίδα;»

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών σε συνεργασία με το Σωματείο Ελληνικές Ρίζες φιλοξενούν, κατ΄αναφορά των ομιλιών, τον Δρ. Σπ. Παπαευθυμίο...

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών σε συνεργασία με το Σωματείο Ελληνικές Ρίζες φιλοξενούν, κατ΄αναφορά των ομιλιών, τον Δρ. Σπ. Παπαευθυμίου, Επίκουρο Καθηγητή Μεταλλουργίας και Τεχνολογίας Υλικών στο ΕΜΠ, τον Δρ. Αντ. Κλαδά, Καθηγητή στον Τομέα Ηλεκτρικής Ισχύος στο ΕΜΠ, και τον κ. Β. Παπανικολάου, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό του ΕΜΠ.

Την ευθύνη οργάνωσης και συντονισμού της εκδήλωσης έχει ο Δρ. Ν. Σίμος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, με προσελευση στις 19:00, στο θέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Παγκράτι).

Επίτιμος προσκεκλημένος είναι ο Πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Δρ. Β. Γρηγορίου, ο οποίος και θα ανοίξει την εκδήλωση. Θα προλογίσει ο Πρόεδρος του σωματείου Ελληνικές Ρίζες κ. Β. Ντόβας.

Ο Καθηγητής Σπ. Παπαευθυμίου θα μιλήσει για τις επιπτώσεις στην εγχώρια οικονομία, της μετανάστευσης των Ελλήνων επιστημόνων, ο Καθηγητής κ. Αντ. Κλαδάς θα αναφερθεί στην Ερευνα καί την Εφαρμοσμένη Καινοτομία, ως μέσου ανάσχεσης αυτής της μετανάστευσης, και ο κ. Β. Παπανικολάου θα παρουσιάσει την εμπειρία του ως καταξιωμένος ερευνητής, ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα κατά το τρέχον στάδιο, μετά από 4ετή συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα στις ΗΠΑ. Μια σύντομη εισαγωγή στό φαινόμενο της σημερινής μετανάστευσης των Ελλήνων επιστημόνων θα γίνει από τον Δρ Ν. Σίμο.

Η κρίση πού συνεχίζει να πλήττει την χώρα μας ανάγκασε εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνων, μεταξύ των οποίων καί πολλούς επιστήμονες, να μεταναστεύσουν γιά να βρούν μία καλύτερη τύχη. Μεταξύ των λόγων πού ώθησαν σ΄αυτή την μετοικεσία δεν είναι μόνο οι βιοποριστικές ανάγκες, αλλά καί ποιοτικοί λόγοι, οι οποίοι απηχούν την ¨ελληνική παθογένεια¨. Οι επιπτώσεις είναι μεγάλες, όχι μόνο γιά την κοινωνική συνοχή της χώρας αλλά καί γιά την οικονομία καθώς στερούν την Ελλάδα από χέρια απαραίτητα γιά την οικονομική αναπτυξή της.

Υπάρχει ελπίδα; Ναί, αν πιστέψουμε ότι μπορούμε κι΄εμείς να προωθήσουμε την εφαρμοσμένη καινοτομία, διότι το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό το διαθέτουμε.Καί ακόμη, οι γείτονές μας κινούνται πολύ ταχύτερα. Ας το δούμε κι΄αυτό.

  • Μ . Κοντογιάννη τηλ. 210 7273516

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση